Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu alkollü araç kullanarak bir çocuğun ölümüne neden olmuştu! 13 yaşındaki Muhammed'in ailesi şikayetinden vazgeçti

Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu alkollü araç kullanarak bir çocuğun ölümüne neden olmuştu! 13 yaşındaki Muhammed'in ailesi şikayetinden vazgeçti
Batman'ın Gercüş Kaymakamı iken Diyarbakır'da ölümlü trafik kazasına karışan ve tutuklanarak görevinden uzaklaştırılan Server Sinanoğlu ile ilgili maktulün ailesi şikayetten vazgeçti. Kaymakam hakkında "bilinçli taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası isteğiyle dava açıldı.

Batman'ın Gercüş ilçesinden makam aracıyla Diyarbakır'a gelmek için yola çıkan ve Bismil ilçesinde trafik ışıklarında 13 yaşındaki Muhammet Çelik'e çarparak ölümüne neden olan Kaymakam Server Sinanoğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

ÇARPTIĞI ÇOCUK ÖLDÜ 

Diyarbakır Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 15 Temmuz günü meydana gelen kazada yolun karşısına geçmeye çalışan Çelik'e kaymakamın çarptığı ve bu esnada araçlar için yeşil ışığın yandığı kaydedildi. Kaymakam Sinanoğlu'nun çarpmanın etkisiyle yolun karşı tarafına savrularak burada başka bir araca çarparak durabildiği ve bir kişinin de yaralandığı ifade edildi. Aracında boş bira kutusu bulunan ve bir gün öncesinden de alkol aldığı belirlenen kaymakama yapılan alkol testinde 0.27 promil alkollü olduğu vurgulandı.

BİLİRKİŞİ RAPORU: ÖLEN ÇOCUK ‘ASLİ’ KAYMAKAM ‘TALİ’ KUSURLU 

İddianamede, kazayla ilgili alınan bilirkişi raporuna da yer verildi. Raporda, ölen Muhammet Çelik'in asli kusurlu olduğu ifade edildi. Yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu alanlarda yayalar için ışıklı işaretlerin ve uyarı levhalarının bulunduğu, bu işaretlere uyulması kuralının ölen Çelik tarafından ihlal edildiği için asli kusurlu olduğu belirtildi.

Kaymakamın da aynı kazadan dolayı tali kusurlu olduğu belirtilen bilirkişi raporunda, araç kullanan sürücülerin kavşak ve trafik ışıklarının bulunduğu veya yaya geçitlerinin olduğu alanlardan geçiş yaparken yaya geçitlerine dikkat edip kontrollü bir şekilde geçiş yaparak hızını yavaşlatması gerekirken bunu yapmadığı bildirildi.

Kaymakam Sinanoğlu'nun alkolün de etkisiyle taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olduğu için tali kusurlu olduğu kaydedildi.

6 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

Sanığın kendi beyanına göre hız limitinin 80-85 kilometre aralığında olduğunu, buna rağmen hız tespitinin yapılmasının mümkün olmadığı belirtilen iddianamede, sanığın 0.27 promil alkollü olduğu da dikkate alındığında kavşağa giriş yaptığı andan itibaren hız limitini düşürmeyerek şehir içindeki kullanım için öngörülen hız limitinin üzerinde seyrederek gerekli özen ve yükümlülüğü yerine getirmediği belirtildi.

Bu şekilde birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olduğu için 6 yıl hapisle cezalandırılması istendi.

ÖLEN ÇOCUĞUN AİLESİ ŞİKAYETÇİNDEN VAZGEÇTİ

Ölen çocuğun ailesi şikâyetinden vazgeçerken, halen açıkta olan ve Çorum Valiliği Hukuk Müşavirliğine atanan Kaymakam Sinanoğlu'nun makam aracıyla görev dışı trafiğe çıkarak alkollü araç kullandığı için hakkında ayrıca “Taşıt kanununa muhalefet etmek” suçundan da soruşturma yürütülüyor. Bu soruşturma İçişleri Bakanlığı iznine tabi olduğu için Başsavcılık taşıt kanununa muhalefet suçundan da dava açılması için bakanlıktan soruşturma izni talep etti.