Sokağa çıkacakların dikkatine! Sağanak yağış Bursa'yı göle döndürdü, İstanbul'a fırtına yaklaşıyor

Sokağa çıkacakların dikkatine! Sağanak yağış Bursa'yı göle döndürdü, İstanbul'a fırtına yaklaşıyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerdir peş peşe yaptığı uyarıların ardından İstanbul'da beklenen yağış etkisini gösteriyor. Kent genelinde gökyüzünü kara bulutlar kaplarken, bazı bölgelerde etkisini gösteren yağış trafik yoğunluğunun artmasına neden oldu. Bursa'nın Mudanya ilçesinde ise adeta gök delindi, sel sularının arabaları yuttuğu görüntüler ortaya çıktı.

AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerdir yaptığı uyarıların ardından bu sabah itibariyle Marmara Bölgesi yağmura teslim oldu. Sabah saatlerinde İstanbul'un boğaz çevresindeki bazı ilçelerinde yağmur etkisini göstermeye başladı. Sarıyer, Beykoz ve Şişli ilçelerinde etkili olduğu görülen yağış nedeniyle trafiğe çıkan sürücülere zor anlar yaşattı.

SOKAKLAR DENİZE DÖNÜŞTÜ

Anadolu Yakasında etkili olan yağışın akabinde Maltepe’de sokaklar denize dönüştü. Yoğun yağış nedeniyle araçlar ve sürücüler ilerlemekte zorluk çekti.

İSTANBUL'U ASIL YAĞIŞ DAHA VURMADI

İstanbul'da yağmur yavaş yavaş etkisini gösterirken ; şimşekli, gök gürültülü sağanak yağış ve yer yer ince taneli dolu içeren kütlelerin Marmara Denizi üzerinden İstanbul ve çevresine doğru ilerlemeye başladığına dair yeni bir uyarı yapıldı.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten de sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Anadolu yakasında turuncu yerler çok etkili yağış alıyor. Ani fırtına da var. Dışarıda durmayın. Güneyden yeni kütle geliyor." diye konuştu.

Öte yandan sağanak yağışın etkili olduğu Bursa'dan dehşete düşüren görüntüler gelmeye devam ediyor. Mudanya ilçesinde yağış nedeniyle yolları kaplayan sular caddede ne var ne yok yuttu.

DENİZİN RENGİ DEĞİŞTİ

Denize karışan yağmur suları, denizin mavi görüntüsünü kahverengiye dönüşmesine neden oldu. Yoğun yağışa daha fazla dayanamayan ağaçların gövdeleri kürdanmışçasına kırıldı. Belediye ekipleri, ağaçları ve sel sularıyla birlikte sürüklenen molozları ve taşları kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'un yanı sıra birçok il için ani bastıracak sağanak yağışa dair uyarılar yapmaya devam ediyor.