Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çok sert ÖTV çıkışı

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çok sert ÖTV çıkışı
Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati'nin ÖTV konuşması sızdırılmıştı. Bu konuşmada ÖTV'yi artırmayı hedeflediklerini ifade ermişti. Konuyla ilgili Kılıçdaroğlu resmi Twitter hesabından açıklama yaparak "Söz verdim seçimden sonra ÖTV indirilecek" diye konuştu.

İstanbul’un Ümraniye ilçesindeki gerçekleştirilen bir toplantı sırasında AKP’lilere seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin yanlışlıkla söylediği sözler sosyal medyada çok konuşulmuştu. Bakan Nebati'nin sözleriyle birlikte ÖTV'yi artırma planları ortaya çıktı.

Bakan Nebati, “‘ÖTV artırımına mı gitsek' dedik bu genel başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) yanlış anlamış bizi; yanlış dinlemiş. ‘ÖTV indirilecek' dedi. ‘ÖTV indirilecek' deyince de millet araba almamaya başladı. Almamaya da devam etsin. (Gülüşmeler) Biz kendi aramızda demedik mi ‘Ya şu ÖTV'yi artıralım da şeyi biraz kıralım” demişti.

Bunun ortaya çıkması üzerine Kılıçdaroğlu sosyal medya platformu Twitter hesabından açıklama yaparak Bakan Nebati'ye yanıt verdi.. Kılıçdaroğlu Tweet'inde şu ifadeleri kullandı:

Sevgili halkım, bunların Saraydan atanma bakanı “biz ÖTV’yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu” demiş. Söz verdim, seçimden sonra ÖTV indirilecek. İkinci el fiyatına yeni araba alacaksınız. Bunların atanmışlarına gelince, her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok.