2022 KPSS skandalının ardından flaş gelişme! İncelenen sorular...

2022 KPSS skandalının ardından flaş gelişme! İncelenen sorular...
2022 KPSS'de ortaya çıkan soru sızdırma skandalının ardından başlatılan soruşturma genişletiliyor. Diğer yayınevlerinin soruları da incelemeye alınırken, incelenen soru havuzlarındaki soruların hepsinin silineceği ve soruları hazırlayan uzmanların yerine de yenilerinin atanacağı ifade edildi.

2022 KPSS'de ortaya çıkan soru sızdırma skandalının akabinde başlatılan soruşturma diğer eğitim kurumlarını da kapsayacak büyütülüyor. Bu incelemeyle birlikte yüzbinlerce soruya daha yakından bakılacak. Devlet Denetleme Kurulu (DDK) denetçileri soruların basıldığı matbaada da incelemelerde bulundu.

3 SORU HAKKINDA SORUŞTURMA

NTV'nin haberine göre, DDK incelemesinde özellikle 3 soruya dikkat edildi. Yayınevinin Türkiye genelinde yaptığı deneme sınavında çıkan 3 soru KPSS de çıkanlarla birebir aynı olduğu belirtiliyor.

TÜM SORULAR SİLİNECEK

Müfettişler tarafından incelenen soru havuzlarındaki soruların hepsinin silineceği ve soruları hazırlayan uzmanların yerine de yenilerinin atanacağı ifade edildi.

YENİ KPSS TAKVİMİ AÇIKLANDI

ÖSYM, soru sızdırıldığı iddiasının ardından Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın yeni takvimini adaylara duyurmuştu. Sınav heyecanı 18 Eylül'de yeniden başlayacak.  Yeni takvime göre, Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları 18 Eylül'de yapılacak. Sınavı iptal edilen adaylardan ilave ücret talep edilmeyecek. 

Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumunun tarihi ise 2 Ekim olarak belirlendi. Önlisans sınavı ise 9 Ekim'de yapılacak.