Trabzon'da ilginç ameliyat! Yaşlı adamın burnundan 100 gramlık kitle alındı!

Trabzon'da ilginç ameliyat!  Yaşlı adamın burnundan 100 gramlık kitle alındı!
Trabzon'da yaşanan olay şaşkınlık yarattı. 84 yaşındaki Faik Ramoğlu, 2 yıl önce burnunda kitle fark etti. Önemseyip hastaneye gitmeyen Ramoğlu'nun burnunda kitle gitgide büyüyerek 100 grama ulaştı. Nefes almakta güçlük çeken yaşlı adam, sonunda hastaneye giderek, kitleyi operasyonla aldırdı.

Of ilçesinde yaşayan Faik Ramoğlu, yaklaşık 2 yıl önce burnunda oluşmaya başlayan kitleyi başlangıçta önemsedi. Kitle zamanla büyümesine rağmen Kovid-19 salgını nedeniyle hastaneye gitmeye çekinen Ramoğlu, nefes almakta ve aşağı bakmakta zorlanmaya başladı. Ailesi ve çevresindekilerin telkinleriyle Of Devlet Hastanesi'ne giden ve kulak burun boğaz uzmanı Operatör Dr. Erdal Rahman Köprücü ile görüşen Ramoğlu'nun tedavisine başlandı. Ramoğlu, burnunda çıkan kitlenin büyümesinde kendisinin de etkisinin olduğunu söyledi.

2 YILDA BÜYÜDÜ

Rahatsızlığının burnunda iltihap şeklinde başladığını belirten Ramoğlu, "Burnumu kurcaladığım için bayağı ilerledi. Psikolojik olarak insanı çok etkiliyor. Nefes almakta zaman zaman zorluk çekiyordum." dedi.  Başarılı geçen ameliyatın ardından sağlığına kavuştuğunu anlatan Ramoğlu, "Çevremdeki insanlar 'Neden ameliyat olmuyorsun, neyi bekliyorsun?' diyorlardı. Çocuklarım İstanbul'da olmamı istedi. O zaman tereddütte kaldım ve uzattık. Gereksiz yere bir rahatsızlık geçirdik. İnsanların buraya güvenmesi, tedavilerini, ameliyatlarını burada yaptırması lazım. Dışarıya gitmenin bir anlamı yok bence. Doktorlarımıza güvenmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı