İstanbul için turuncu alarm! Vali Ali Yerlikaya saat vererek uyardı

İstanbul için turuncu alarm! Vali Ali Yerlikaya saat vererek uyardı
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da yarın itibariyle etkisini göstermesi beklenen kuvvetli sağanak yağış için uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beklenen yağışa karşı turuncu kod verildiğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için yapmış olduğu uyarıda  ‘Meteo Uyarı Rengini ‘Turuncu’ olarak güncelledi. Yapılan son tahminlere göre; yarın 11 Ağustos 2022 Perşembe sabah ilk saatlerden itibaren Marmara'nın doğusunda görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul ve Yalova çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), İstanbul’un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli (75 kg/m2 ve üzeri) olacağı tahmin ediliyor.

VALİ DE UYARIDA BULUNDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya platformu Twitter üzerinden yayınladığı mesajla yarın ki hava durumu konusunda uyarıda bulundu. Yerlikaya, “Sevgili İstanbullular, Perşembe(yarın) sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli, Anadolu Yakası'nda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olalım” ifadelerini kullandı.

TURUNCU UYARI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.