İstanbul için peş peşe uyarı yapıldı! 3 gün boyunca sürecek

İstanbul için peş peşe uyarı yapıldı! 3 gün boyunca sürecek
İstanbul'un bazı bölgelerinde bu sabah itibariyle başlayan sağanak yağmur, yarın ve cuma günü de etkisini artırarak devam edecek. Esenyurt-Beylikdüzü çevresinde sele neden olan sağanak yağış kanalizasyon ve su tahliye kanallarının patlamasına neden olarak vatandaşları zor durumda bırakırken, AKOM'dan vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

AKOM, bu sabah Esenyurt, Beylikdüzü taraflarında etkili olan sağanak yağışın ardından vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamada, "Yağışların Çarşamba günü içerisinde etkisini artırması, yağış anında kuvvetli rüzgarla beraber yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor" ifadeleri kullanıldı.

Yağışlı hava ile birlikte şimşek ve yıldırımda olabileceği söylenen değerlendirmede,  "Kısa süreli ve ani bastıran sağanaklar şeklinde etkili olması beklenen yağışların bazı bölgelerde normalin üzerinde olması da muhtemel. AKOM, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunmasını öneriliyor" denildi.

İBB DE AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 3 gün sürecek yağmurla ilgili açıklama yaptı. İBB, "AKOM verilerine göre bu geceden başlayıp 3 gün boyunca aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor. Yağışların oluşturabileceği olumsuz durumlar için ALO153 Çözüm Merkezimiz ile iletişim kurulabilir." ifadelerini kullandı.