KPSS skandalına ilişkin flaş gelişme! Yediiklim Yayınları'nın kaç sorusu aynı çıktı?

KPSS skandalına ilişkin flaş gelişme! Yediiklim Yayınları'nın kaç sorusu aynı çıktı?
KPSS sorularının Yediiklim Yayınları'na ait deneme sınavında sorulduğu ortaya çıkmıştı. Ankara Başsavcılığının, yapılan ilk incelemede KPSS’de sorulan sorulardan üçünün, yayınevine ait soru bankasındaki sorularla birebir aynı olduğunu tespit edildiği ifade edildi. Yediiklim’in sahipleri ve yetkilileri ile ÖSYM yetkililerinin hesaplarını incelemeye başlayan savcılık, soruları da incelemesi için bilirkişiye verecek.

T24'ün haberine göre, geçen hafta pazar günü gerçekleştirilen KPSS sınavındaki bazı soruların Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavında bulunduğu ortaya çıkınca ülkede infial yarattı. Başlatılan soruşturma devam ediyor.

Ankara Başsavcılığı Müracaat ve Suçüstü Bürosu, soruşturmasının derinleştirilmesine karar verildi. Savcılık ilk incelemesinde yayınevinin soru bankası ile KPSS’deki kitapçığındaki 3 sorunun birebir aynı olduğunu ortaya çıktı. Savcılığın, hem yayın evinin soru bankalarını hem de KPSS kitapçıklarını inceleyerek rapor hazırlamaları için dosyayı bilirkişilere verecek. Bu arada MASAK’tan da Yediiklim’in sahipleri ve yetkilileri ile ÖSYM yetkililerinin hesapları incelenerek soruşturmaya devam edilecek.

Bu arada savcılığın örgüt şüphesi ile ilgili de araştırma yaptığı öğrenildi. ÖSYM’nin ana serverı olarak bilinen Sır cihazına ise diğer sınavlarda aksaklık olmaması amacıyla el konulmadığı ifade edildi.