Çin'den Tayvan itirafı! Uygur Türklerine yaptıklarını yapacaklar

Çin'den Tayvan itirafı! Uygur Türklerine yaptıklarını yapacaklar
Çin'in Fransa Büyükelçisi Lu Shaye, Tayvan'ı işgal edeceklerini ve orada toplama kampları açacaklarını itiraf etti.

Çin'in Fransa Büyükelçisi Lu Shaye, Tayvan işgel edildikten sonra adada "yeniden eğitime" başlayacaklarını açıkladı.

Fransa basınından BFMTV'ye konuşan Lu, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan gezisini yorumladığı esnada dikkat çekici bir itiraf yaptı.

TAYVAN'DA KAMPLAR KURACAKLAR

Lu, Tayvan'la "yeniden birleşmelerinin" sonrasında adada vatnadaşların "yeniden eğitime" tabi tutulacağını söyledi.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) rejimi, Doğu Türkistan'da yaygın olarak yaptığı toplama kamplarının "yeniden eğitim merkezi" olduğunu öne sürüyor.

2014'TEN BERİ TÜRK SOYKIRIMINA DEVAM EDİYORLAR

Çin'in işgalci olarak kaldığı Doğu Türkistan'da 2014'ten beri devam ettirdiği Uygur Türkü Soykırımı, Hollanda, İngiltere, Kanada, ABD gibi birçok devlet tarafından resmi olarak kabul ediliyor.

Uluslararası insan hakları örgütlerinin raporlarına göre 1 ila 3 milyon kadar Uygur, Kazak, Kırgız ve Özbek Türkü soydaşımız sözde "yeniden eğitim" amacıyla toplama kamplarına alınıyor ve bu kamplarda olan esirler sistematik şekilde işkence, tecavüz ve köleleştirmeye maruz bırakılıyor.

Soykırımın tanıklarından birisi olan -gerçek adı verilmeyen- eski Çin polisi Jiang, bir süre önce verdiği demeçte toplama kamplarına "terör" ithamıyla masum, sıradan Türklerin nasıl kapatıldığını ve ne tür şiddetlere maruz bırakıldıklarını tek tek anlatmıştı.