Yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un İsmailağa bağlantıları ortaya çıktı

Yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un İsmailağa bağlantıları ortaya çıktı
Kopya iddiaları sonrası Halis Aygün'ün görevden alınmasının ardından ÖSYM Başkanı olarak atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un İsmailağa cemaatinin vakfının düzenlediği etkinliğe katıldığı ortaya çıktı. Ayrıca göreve gelir gelmez Twitter hesabını kapatan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un İsmailağa cemaati şeyhini öven tweetleri de ortaya çıktı.

31 Temmuz 2022 tarihinde yapılan KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavının sonrasında soruların çalındığı söylentisi ortalığı karıştırdı. Bazı sosyal medya kullanıcıları Yediiklim Yayınevi'nin deneme sınavlarında çıkan soruların şıklarına dek aynı olduğunu iddia etmişti. Suçlamaların sonrasında açıklama yapan ÖSYM Başkanı Halis Aygün, “2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" açıklamasını yapmıştı.

İddiaların sonrasında Aygün görevden alındı. Aygün’ün yerine ise Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un ataması yapıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayımlanan Resmi Gazete kararına göre, görevden alınan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün'ün yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy getirildi.

BOMBA AÇIKLAMALAR

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Bülent Maraklı ise gündemi sallayacak bomba açıklamalar yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Maraklı, vazifeye yeni atanan Ersoy’un önceden Twitter sayfasından paylaştığı içerikleri yayınladı.

Maraklı'nın paylaşımı şöyle:

"Yeni ÖSYM Başkanı, atanır atanmaz Twitter sayfasını kapatmış olsa da birkaç tweetine Google sayesinde ulaşılıyor.

Tarikatçıya "efendim" diyen bir ÖSYM Başkanı'mız var artık.

Arkadaşlar önemli olan atananın değil, atayanın değişmesi. Biz değiştireceğiz."

Öte taraftan Ersoy daha evvel İslami NATO'yu savunan ifadeleri ve İsmailağa cemaatine bağlı İlkseç Vakfı'nın Nokta Gençlik Örgütü'nün yaptığı sohbetlere katılmasıyla gündem olmuştu. Ayrıca İlim Yayma Cemiyetinin de ziyaret ettiği Ersoy, halen, Milli Görüşçü Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Başkanlığını yapıyor.

ESAM, İslam NATO’sunun kurulması, İslami Birleşmiş Milletlerin kurulmasını savunan bir düşünce kuruluşu olarak dikkat çekiyor.