Nancy Pelosi'nin uçağı nerede? 350 bin kişi anlık izledi

Nancy Pelosi'nin uçağı nerede? 350 bin kişi anlık izledi
ABD ile Çin'i savaşın eşiğine getiren ve dünyanın nefesini tuttuğu ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin uçağı SPAR19, tam anlık 350 bin kişi tarafından izlendi. Peki Pelosi'nin uçağı SPAR19 nerede? Pelosi'nin uçağı nasıl takip edilir? Flightradar24 çöktü mü?

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Çin'in bağımsızlığını kabul etmediği Tayvan'a gideceğine yönelik söylentiler, Temmuz ayı içinde yüksek sesle konuşulmaya başlandı. 82 yaşındaki Demokrat siyasetçinin Tayvan'a gitmesine ABD hükümeti de soğuktu. Başkanı Joe Biden Nancy Pelosi'yi ziyaretten caydırmaya uğraştı, "Ordu bunun iyi bir fikir olduğunu düşünmüyor" ifadelerini kullandı.

Alarma geçen Çin ordusu, olası bir ziyaretin 'ciddi sonuçları olacağı' ikazını yaptı, kayıtsız kalmayacağını açık biçimde duyurdu. Bir Çin ordu sözcüsü, askeri bir tepki dahi gösterebilecekleri ikazında bulundu: "Eğer ABD tarafı ısrarını sürdürürse, Çin ordusu asla boş oturmayacak ve güçlü önlemler alacak."

SAVAŞ GEMİLERİ BÖLGEDE

Temmuz ayının sonunda bir ABD savaş gemisi Güney Çin Denizi'nde görüldü, gerilim hiç olmadığı derece zirveye tırmandı. Dahası, Çin ordusu Tayvan Boğazı'na savaş gemilerini yolladı. Tam Tayvan'ın karşısında bulunan Fujian açıklarında gerçek mermiler ateşlendi.

Çin'in resmen katıldığı son iki savaştan evvel kullandığı 'Sizi uyarmadığımızı söylemeyin' sloganı, tekrar gündeme alındı. Slogana geniş biçimde yer veren Çin'in resmi yayın organı Global Times, 1962'deki Hindistan savaşı ve 1979'daki Vietnam çatışmasını anımsattı.

ANLIK 350 BİN KİŞİ İZLEDİ

Bütün bu gelişmelerin sonrasında Nancy Pelosi'yi taşıyan ABD uçağı Kuala Lumpur'dan kalkış yaptı, Güney Çin Denizi'ne doğru bir rota seyretmeyip Filipinler hava sahasına gitmeye başladı. Uçuş izleme sitesi flightradar.com'da Pelosi'nin içerisinde olduğu SPAR19 uçağını anlık izleyenlerin sayısı 350 bini geçti.

Bloomberg, SPAR19'un şimdiye dek dünyada anlık en fazla insanın izlediği uçak olduğunu kaydediyor.