Bakan Kurum'dan yüksek kira açıklaması

Bakan Kurum'dan yüksek kira açıklaması
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut ve kira bedellerindeki artışın geçici olduğunu ifade etti ve "Bunu hep söylüyoruz. Kirada da konut fiyatında da gerileme olacak" ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut ve kiralardaki artışın geçici olduğunu savunarak “Bunu hep söylüyoruz. Kirada da konut fiyatında da gerileme olacak. Yaptığımız projelerle buna imkân sağlayacağız. İnşallah her işte olduğu gibi konut işinde de vatandaşımızı açta açıkta bırakmayacağız” diye konuştu.

Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine Toplantısının ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu:

Konut ve kira artışları ile ilgili bilgi veren Kurum, “Bu suni bir artış, hep söylüyoruz. Bizim hamlelerimizle birlikte sistem oturacak. Arzda sıkıntı varsa; Sayın Cumhurbaşkanı’mız giderecek süreci de paylaşacak. Ve o da fiyatların geri gelmesine neden olacak” dedi.

EYLÜL'DE BELLİ OLACAK

Maliyet artışına değinen, demir ve çimento gibi ana maliyetlerde düşüş olduğu söyleyen Kurum, “Bu biraz da dünyadaki tedarik zincirinin oturmasıyla alakalı. Ülkeler üretime geçti, arz arttı ve talep aynı kalınca mecburen fiyat da geri geliyor” diye konuştu.

Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı sosyal konut projesinin detaylarının ise eylül ayında kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.