Bingöl'de Arap tavşanı bulundu sosyal medya yıkıldı: "Seni de göndereceğiz"

Bingöl'de Arap tavşanı bulundu sosyal medya yıkıldı: "Seni de göndereceğiz"
Bingöl’de Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından kırmızı listeye alınan ve soyu tükenmek üzere olan Arap tavşanı görüntülendi. Arap tavşanının kanguru gibi ayakları, tavşan gibi kulakları, fare gibi gövdesi ile dikkat çekiyor. Bu haberin sosyal medya üzerinde yayılmasıyla birlikte vatandaşlar arasında gündem oldu. Bazı hesaplar esprili bir dille Ümit Özdağ'a seslenirken, bazı vatandaşlar "Seni de göndereceğiz" mesajları paylaştı.

Bingöl’de Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından kırmızı listeye alınan Arap tavşanı görüntülendi.

Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Yazkonağı köyü Özkaya mezrasında yaşayan İhsan İçten, evinin önünde ne olduğunu bilmediğini bir hayvan olduğunu anlayınca yetkililere durumu bildirdi.

Evin önüne kadar gelen hayvanı görüntüleyen İçten, görüntülediği türün nesli tükenme tehlikesi altında olan ve IUCN tarafından kırmızı listeye alınan Arap Tavşanı olduğunu anladı. Bir süre görüntü çeken İçten, daha sonra Arap tavşanını doğaya geri bıraktı.

Bu haberin sosyal medya üzerinden yayılmasıyla birlikte birçok kullanıcı esprili bir dille uzun zamandır ülkemizin en çok konuştuğu sıkıntılarının başında gelen sığınmacı problemine değindi. Bazı vatandaşlar gönderinin altına Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ'ı etiketlerken bazı vatandaşlar "Seni de göndereceğiz" notu paylaşarak gündeme geldi.

İşte o yorumlardan bazıları: