Aysu Türkoğlu adını tarihe yazdırdı! Manş Denizi'ni geçen en genç Türk yüzücü oldu

Aysu Türkoğlu adını tarihe yazdırdı! Manş Denizi'ni geçen en genç Türk yüzücü oldu
Aysu Türkoğlu, Manş Denizi'ni yüzerek geçen en genç Türk yüzücü oldu. Daha önce bu rekor, Aysu'nun da antrenörü olan Bengisu Avcı'ya aitti. Türkoğlu, 21 yaşında adını tarihe yazdırdı. İşte, genç sporcunun tüm Türk milleti gururlandıran büyük başarısı...

Bodrumlu yüzücü Aysu Türkoğlu Manş Denizi rekorunu kırdı. Tarihe adını yazdıran 21 yaşındaki başarılı sporcu, İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi'ni yüzerek geçen en genç Türk oldu. Bundan önceki rekor, Aysu'nun antrenörü Bengisu Avcı'daydı. Avcı, 2019 yılında 22 yaşında iken Manş Denizi'ni yüzerek geçen en genç Türk olmuştu. Aysu Türkoğlu ise antrenörünün bu unvanını ondan aldı.

MANŞ DENİZİ’Nİ YÜZEREK GEÇTİ

Fransa ve İngiltere arasındaki Manş Denizi 'ni 16 saat 28 dakikada yüzerek geçen Aysu Türkoğlu, bu başarıya ulaşan en genç Türk kadını oldu. Antrenörü Bengisu Avcı ve babası Mustafa Türkoğlu'nun da bulunduğu tekne, genç yüzücüye eşlik etti.

29 Temmuz Cuma gübü 12.02'de İngiltere Dover'da suya giren Türkoğlu, Manş Denizi'ni 16 saat 28 dakikada yüzerek geçti. Bu süreçte dalgalar ve akıntılarla baş eden sporcu, Fransa'nın Cap Gris-Nez kıyısına ulaştı. Zorlu etap sona erdiğinde genç yüzücü gözyaşlarını tutamadı ve ilk istediği şey ekmek oldu.

21 yaşındaki sporcu koronavirüs pandemisi sebebiyle bu hayalini ertelemişti. Bu süreçte özel havuzda antrenmanlara devam etti. 8 yaşından beri yüzen Aysu'yu önce ailesi ve antrenörü, sonra da bakanlar kutladı.

Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu öğrencisi genç açık su yüzücüsü Aysu'ya, Manş Denizi yüzme rotası boyunca Kaptan Eric Hartley'in kullandığı Pathfinder adlı tekne de eşlik etti. Yüzüş boyunca tekneye dokunması yasak olan Aysu, zaman zaman gıda ve sıvı takviyesi aldı.