Ev sahipleri kira artışına gelen yüzde 25 sınırını hiçe sayıyor: Yüzde 150 zam istiyorlar!

Ev sahipleri kira artışına gelen yüzde 25 sınırını hiçe sayıyor: Yüzde 150 zam istiyorlar!
Kira artışı için gelen düzenleme ile birlikte ev kiralarına en fazla yüzde 25 zam yapılabilecek. Ancak yasal düzenlemeyi hiçe sayan emlakçılar ve konut sahipleri, özellikle öğrencilerden fahiş fiyatlar talep ediyor. Eskişehir'de yüzde 150'yi geçen kira zamları öğrencileri çaresiz bıraktı.

Kira artışı için gelen düzenleme ile birlikte ev kiralarına en fazla yüzde 25 zam yapılabilecek. Ancak kira zammı için gelen yeni yasal düzenlemeyi hiçe sayan emlakçılar ve konut sahipleri, özellikle öğrencilerden fahiş fiyatlar talep ediyor. Eskişehir'de yüzde 150'yi geçen kira zamları öğrencileri çaresiz bıraktı.

KİRA ARTIŞINA YÜZDE 25 SINIRI GELMİŞTİ

Tüm Türkiye'de ve sosyal medya platformlarında günün en çok konuşulan konusu kira fiyatları oldu. Kiralık ev fiyatlarına yeni yasal düzenlemeyle en fazla yüzde 25 zam yapılabilecek. Buna rağmen özellikle üniversitelerin bulunduğu bölgelerde emlakçıların baskısı ve ev sahiplerinin talepleri yasaları resmen çiğniyor!

Eskişehir'de kiralık ev tutan öğrenciler geçtiğimiz günlerde en az yüzde 100'lük kira zammıyla karşılaştı. Ne yapacağını şaşıran öğrenciler isyanını sosyal medya üzerinden dile getiriyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa başta olmak üzere büyük kentlerde kira artışı yüzde 150 gibi astronomik rakamlara ulaşabiliyor.

YÜZDE 150 KİRA ZAMMI TALEBİ ‘PES’ DEDİRTTİ

Kira artış oranı için sınırlama getiren yasal düzenleme, 11 Haziran'da Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. 1 Temmuz 2023 tarihine dek kira bedeli önceki yıldan en fazla yüzde 25 zamlı olabilecekti.

Yasal düzenlemeden sonra konut sahipleri adeta çılgına döndü! Üniversite ve okul bölgelerinde yaşayan öğrencilerden istenen kira zam oranı yüzde 150'yi buldu.

Ev sahiplerinin kiracılarına "Ya evden çıkın ya da zammı kabul edin" ifadelerine karşı öğrenciler çaresiz kaldı. Binlerce öğrenci ve mağdur kiracı, emlakçılar ve ev sahiplerinin bu tavrından rahatsız olduklarını dile getirdi.