İran'da meydana gelen selde bilanço ağırlaşıyor

İran'da meydana gelen selde bilanço ağırlaşıyor
​İran'da başkent Tahran'ın çevre köylerinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi....

Ulusal Kriz Merkezi Başkanı Hasan Nami, yaptığı açıklamada, Tahran'ın doğusundaki Veskare köyünde sel nedeniyle 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 aracın sular altında kaldığını belirtti.

Tahran'ın Merzdaran köyünde durumun daha ciddi olduğunu dile getiren Nami, evlerin sular altında kaldığını ve köyde heyelan meydana geldiğini kaydetti. Nami, Merzdaran'da şu ana kadar 6 kişinin hayatını kaybettiğini, arama kurtarma çalışmalarının ise sürdüğünü ifade etti.

Kızılay Yardım ve Kurtarma Teşkilatı Başkanı Murtaza Muradipur, Tahran'ın kuzeybatısındaki İmamzade Davud köyünde 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

Muradipur, böylece İmamzade Davud köyünde sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 8'e yükseldiğini, kayıp 19 kişinin bulunması için ise arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğin söyledi.

Arama kurtarma ekiplerinin sabah saatlerinde Tahran'ın kuzeybatısındaki Ken Nehri'nde 3 kişinin cansız bedenine ulaştığı duyuruldu. 

Tahran'ın kuzeybatısındaki İmamzade Davud köyünde dün şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde 6 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. (İLKHA)