Marmaris'te korkutan orman yangını! Otele sıçradı, yerleşim bölgelerine ilerliyor

Marmaris'te korkutan orman yangını! Otele sıçradı, yerleşim bölgelerine ilerliyor
Muğla'nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Yerleşim bölgesine yakın alanda çıkan yangın şiddetli rüzgar nedeniyle kısa süre içerisinde kontrolden çıkarken bölgede bulunan bir otele alevler sıçradı. Yangın alanına, 7 helikopter ve 5 uçak gönderildi. Mücadele devam ediyor.

İçmeler-Turunç yolunda bulunan ormandan alevler yükselmeye başladı. Bir anda başlayan yangın yerleşim bölgelerini tehdit ediyor. Bölgeye hem karadan hem de havadan yapılan müdahaleler devam ediyor. Yangın alanına,  7 helikopter ve 5 uçak gönderildi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle kısa süre içerisinde kontrolden çıkan orman yangını yakınında bulunan bir otele de sıçradığı ve cep telefonu ile o anları kaydeden vatandaşın ‘Otelimiz yanıyor' diyerek ağladığı ifade ediliyor.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin yanında belediye ekipleri ve itfaiye ekipleri de hızlı şekilde intikal etti.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMADA BULUNDU

NTV yayınında yangına dair açıklamada bulunan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, oteldekilerin tahliye edildiğini ifade ederek ''Mahsur kalan kimse yok. Yangın bir villaya da sıçramış durumda. Yakın noktadaki villalarda tahliyeler gerçekleştirildi'' dedi.

Oktay, sabotaj ihtimali ile ilgili ''Dün de bir yangın tehlikesi geçirdik. İlk izlenim yangının trafodan çıkmış olabileceği yönünde'' dedi.

DENİZ TRAFİĞİ DURDURULDU

Sahil güvenlik unsurlar, yangın söndürme helikopter ve uçakların su aldığı bölgeyi, deniz trafiğine kapattı. Bölgedeki tekne trafiği kontrol altına alarak güvenlik çalışmalarını gerçekleştirdi.