Gazeteci İsmail Saymaz kadınları hedef alan imam Halil Konakçı'ya öfke kustu

Gazeteci İsmail Saymaz kadınları hedef alan imam Halil Konakçı'ya öfke kustu
Kadınları hedef alarak sosyal gündeme bomba gibi düştü. Skandal sözlerin ardından gazeteci İsmail Saymaz bunun üzerine isyan etti. Saymaz, "Yahu 7 büyük günahtan biri şirk. Milletvekili demiş ki 'Tayyip Erdoğan bize Allah gibi geliyor.' Bir gün olsun için kıyıldı mı kardeşim senin" dedi.

Gazeteci İsmail Saymaz, kadınları hedef alarak söylediği sözlerle sosyal medya üzerinde gündeme bomba gibi düşen Ankara Melike Hatun Camii imamı Halil Konakçı'ya öfke kustu. Saymaz, "Açlar ordusu ekmek kuyruklarında saatlerce bekliyor bir gün olsun için kıyıldı mı senin kardeşim" diyerek isyan etti.

Türkiye'deki ekonomik kriz ve yoksulluktan örnekler vererek "Bir gün olsun için kıyıldı mı?" diye soran Saymaz, sözlerine şu şekilde devam etti: "Yahu 7 büyük günahtan biri şirk. Milletvekili demiş ki 'Tayyip Erdoğan bize Allah gibi geliyor.' Bir gün olsun için kıyıldı mı kardeşim senin" dedi.

NE OLDU? 

Ankara Melike Hatun Camii İmamı olarak bilinen Halil Konakçı, kadın-erkek eşitliği üzerinden kadınlara söylenmedik laf bırakmadı.

Konakçı, yaptığı konuşmayı sosyal medya üzerinden paylaştı. Konakçı, kadın-erkek eşitliğinin tamamen yalan olduğunu savunarak, kadınların iş yaşamında yer almasından rahatsızlık duyduğunu şu ifadelerle anlattı:

"Helal rızık mükellefiyeti yok kadının. O sizin göreviniz, adamların görevi. Ama her yerde kadın istihdamı var, daha cazip çünkü."

ERKEKLERE EŞLERİNİ ZORLA KAPAMA ÇAĞRISI

Konakçı, erkeklere eşlerinin örtünmeleri için zorlama çağrısında bulundu. Konakçı, giyimlerin rahatsız olduğu kadınlarla ilgili olarak erkeklere şu ifadelerini kullandı:

"Bak sokaklar ne hale geldi! Kasap dükkanı gibi. Et görmekten içimiz dışımıza çıkıyor artık. 100 yıl önce dedelerimizin yatak odasında göremediği kıyafetleri biz çarşıda pazarda plajda görüyoruz. Neden? Bu kadınların başında yok mu adamları abileri babaları kocaları? Geçtim helali haramı hadi buna inanmıyorsun. Tamam ateistsin, imanın zayıf... Ya hiç mi kıskanmıyorsun lan? Kızın, karın öyle sokağa çıkarken, video paylaşırken hiç mi vicdanın sızlamıyor? Benim aklım bu işi almıyor. Allah sonumuzu hayretsin."