MGM açıkladı: Gelecek günler kritik, sıcaklık uyarısı yapıldı

MGM açıkladı: Gelecek günler kritik, sıcaklık uyarısı yapıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarına ilişkin olarak açılamada bulundu. Marmara ile Kuzey Ege kıyıları için rüzgar uyarısı yapıldı. Ayrıca hafta sonu Ankara, İstanbul ve İzmir için sıcaklık uyarı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yeni hava durumu tahminlerine göre,  genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40 – 60 km / saat) olarak eseceği değerlendiriliyor.

Rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40 – 60 km / saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA UYARISI

İstanbul'da cuma ve hafta sonu yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde 31-32 derece civarında mevsim normallerinin 2-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

İzmir'de cuma ve hafta sonu yağış yok, az bulutlu, açık ve güneşli hava hakim. Hava sıcaklığının İzmir'de önümüzdeki günlerde 34-35 derece civarında mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde olması bekleniyor.

Ankara'da ise hava sıcaklığı 34 derece.  Hafta sonu ise Ankara'da hava sıcaklığının, 34-35 derece civarında, mevsim normallerinin 2-3 derece üzerinde seyretmesini bekliniyor. Az bulutlu ve açık, güneşli güzel bir hava Ankara'da önümüzdeki günlerde etkili olacak.