İsmailağa Cemaati'nde ilk kopuş! Şeyhliğini ilan edip cemaatini kurdu

İsmailağa Cemaati'nde ilk kopuş! Şeyhliğini ilan edip cemaatini kurdu
İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatının ardından cemaatten ilk kopuş yaşandı. Fatih Medreseleri kurucusu Masum Bayraktar 'mana aleminde' Mahmut Efendi ile görüştüğünü söyledi ve Mahmut Efendi Cemaati adı altında şeyhliğini ilan etti.

İsmailağa Cemaatindeki şeyhlik tartışmaları ilk ayrılığı getirdi. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeninin Cübbeli Ahmet Hoca'yı "Hadi şeyhliğini açıkla da kasetlerini patlatalım" diyerek tehdit etmesinin sarsıntıları devam ederken, cemaatten dışlandığı bilinen Fatih Medreseleri kurucusu Masum Bayraktar kendi cemaatini kurup, şeyhliğini açıkladı.

Fatih Medreseleri lideri Masum Bayraktar "mana aleminde” (ölmesinin ardından) Mahmut Efendi ile bir araya geldiğini, şeyhin “Mahmut Efendi cemaati diye yürüyün” emri verdiğini söyleyerek kendi şeyhliğini açıkladı.

"MANA ALEMİNDE EMİR VERDİ"

"Malum İsmailağa cemaati var. Mahmut Efendi Cemaati ne demek?" ifadelerini kullanan Masum Bayraktar, Mahmut Efendi'nin istediği şeylerin cemaat içerisindeki bazı gruplar tarafından yumuşatılmaya başlandığını, bunun da mesafeleri açtığını ve Mahmut Efendi'den mana aleminde bu emrin kendisine verildiğini iddia etti.

Mahmut Efendi'nin önceliğinin medreseler olduğunu, fakat son zamanlarda bu medrese işinin arka plana atıldığını söyleyen Masum Bayraktar, "Biz medreseleri ön planda tutacağız inşaallah. Biz her mahalleye bir kız bir erkek medresesi açmak için yolumuza Mahmut Efendi Cemaati olarak devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun İslami partilere destek verdiğini fakat duruş olarak her partiye karşı mesafeli olduğunu belirten Bayraktar, "Ama görüyoruz ki bu parti işi ciddi şekilde bütün her tarafımızı sardı. Biz hiçbir partinin arka bahçesi olmak durumunda değiliz" açıklamasında bulundu.