Aydın'ın Söke ilçesindeki orman yangınında son durum ne?

Aydın'ın Söke ilçesindeki orman yangınında son durum ne?
Aydın'ın Söke ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın halen söndürülemedi. Ekipler havanın aydınlanması ile müdahaleyi sıklaştırdı. İşte Aydın Söke yangınında son durum...

Aydın'ın Söke ilçesinde dün çıkan orman yangını ikinci gününde devam ediyor. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy dün yaptığı açıklamada 50 hektarlık bir ormanlık arazinin zarar gördüğünü belirtmişti. Bugün de süren yangına müdahale karadan ve havadan devam ediyor. Hava durumu ile alakalı olarak ise bölgeden müjdeli haberler geldi.

Aydın'ın Söke ilçesinde meydana gelen orman yangınına karadan ve havadan müdahale sürüyor. Şu anda bölgede 11 uçakla alakalı 18 helikopter, 78 arazöz ve 6 dozer ve 541 personel yer alıyor. Gece görüşlü helikopterlerin de destek sağladığı yangın söndürme çalışmaları havanın aydınlanması ile birlikte daha da sıklaştı.

Engebeli bir arazide çıkan orman yangını rüzgarın da etkisi ile büyümüş ve alevlere müdahale de zor duruma gelmişti. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından aktarılan bilgilere göre bugün bölgede rüzgar olmayacak. Bunun da yangına müdahaleyi rahatlatması bekleniyor. Aydın'da çıkan orman yangınını söndürmek amacıyla Aydın itfaiyesine destek olarak civar illerden de çok sayıda ekip geldi. Canla başla mücadele eden ekipler yangının bir an evvel söndürülebilmesi için seferber oldu.