Araç sahiplerinin dikkatine: Araçlara ÖTV indirimi gelecek mi? 2022 sıfır otomobil fiyatları düşecek mi?

Araç sahiplerinin dikkatine: Araçlara ÖTV indirimi gelecek mi? 2022 sıfır otomobil fiyatları düşecek mi?
Otomotiv sektöründeki gelişmeleri, ÖTV indirimi ve sıfır otomobil fiyatlarını yakından takip edenler için bir son dakika gelişmesini aktaracağız. OSD Başkanı açıkladı! Araçlara ÖTV indirimi mi geliyor? 2022 otomobil fiyatları ne kadar olacak? Sıfır otomobil fiyatları düşer mi?

Otomotiv sektöründeki gelişmeleri, ÖTV indirimi ve sıfır otomobil fiyatlarını yakından takip edenler için bir son dakika gelişmesini aktaracağız. OSD Başkanı açıkladı! Araçlara ÖTV indirimi mi geliyor? 2022 otomobil fiyatları ne kadar olacak? Sıfır otomobil fiyatları düşer mi? İşte merak edilenler...

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Eroldu, araç sahiplerini yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Eroldu, içinde bulunduğumuz şartlarda herhangi bir indirim ihtimalinin söz konusu olmadığını kaydetti. "Tüketici talebinin yüksek olduğu bu dönemde ÖTV indirimi gerçekleşmeyebilir." dedi. Peki, araç fiyatları düşecek mi? Sıfır otomobillere ÖTV indirimi gelecek mi?

2022 ÖTV İNDİRİMİ YAPILACAK MI?

Eroldu, sektördeki son durumun analizini yaparken dikkat çeken konulara değindi. Binlerce araç sahibinin beklediği ÖTV indirimi konusunda net konuşan Eroldu, ÖTV indiriminin ancak tüketici talebi düşerse gerçekleşebileceğinden bahsetti. "ÖTV indirimi kısa vadeli bir çözüm. İç pazarın büyümesi için bütüne bakmak gerek." şeklinde konuştu.

Yılın ikinci yarısını Türk otomotiv sanayi açısından negatif değerlendiren OSD Başkanı, özellikle dolar-euro paritesindeki değişime ve enflasyon verilerine dikkat çekti.

Avrupa otomotiv pazarındeki küçülme, Türkiye için de bir risk olarak değerlendirildi. Buna karşın dünyada üreticiler daha düşük maliyetlerle otomotiv üretimine geçiyor. Bu durumu Türkiye için bir fırsat olarak gören Eroldu, Türkiye'de şu an 21.5 milyon otomobil parkının olduğunu, ancak bu sayının yetersiz kaldığını da sözlerine ekledi.