Fırsatçılar iş başında! Koronavirüs vaka sayıları arttı, maske fiyatları zamlandı!

Fırsatçılar iş başında! Koronavirüs vaka sayıları arttı, maske fiyatları zamlandı!
Türkiye genelinde son bir ayda büyük artış gösteren koronavirüs vaka sayıları, fırsatçıların işine geldi. Maske zorunluluğu kaldırıldıktan sonra fiyatı 9,90 liraya inen 50'lik maskeler, son açıklanan Covid-19 tablosundan sonra 40 liraya kadar çıktı!

Türkiye genelinde son bir ayda büyük artış gösteren koronavirüs vaka sayıları, fırsatçıların işine geldi. Maske zorunluluğu kaldırıldıktan sonra fiyatı 9,90 liraya inen 50'lik maskelerin fiyatı, son açıklanan Covid-19 tablosundan sonra 40 liraya kadar çıktı! Maske vurgunu vatandaşı çileden çıkardı!

KORONAVİRÜS FIRSATÇILARI İŞ BAŞINDA!

11-17 Temmuz 2022 tarihleri arasında Covid-19 vaka sayısında adeta patlama yaşandı. Milyonlarca kişinin 9 günlük bayram tatili ve halen devam eden yaz tatili nedeniyle ülkenin pek çok noktasında koronavirüs vaka sayıları artmaya başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından haftalık paylaşılan son Haftalık Koronavirüs Tablosu, durumun vehametini gözler önüne serdi. Maske fiyatları bu haberin ardından zamlandı!

Covid-19 salgını tüm Türkiye'de büyük bir yayılım ile devam ediyor. Son açıklanan tabloya göre, 11-17 Temmuz tarihleri arasında 226 bin 532 kişinin testi pozitif çıktı. Geçtiğimiz hafta 96 kişi yaşamını yitirdi. İyileşen hasta sayısı 124 bin 732 oldu. Koronavirüs vakaları bir önceki haftaya göre 100 bin kadar artarken, maske kullanım oranı da arttı.

Durumu fırsat bilen maske satıcıları, salgından etkilenmek istemeyen ve yaz aylarında maske kullanımına devam eden müşterileri adeta şoke ediyor.

MASKE FİYATLARI ZAMLANDI!

Maske zorunluluğunun kaldırılmasının ardından 50'lik maske paketleri marketlerde 9,90 liraya satışa sunulmuştu. Vaka sayıları artınca fırsatçı marketlerin çoğunda 50'lik maske fiyatları 40 liraya kadar çıktı.

Maske satışı yapan bir firma yetkilisi, stokların hızla tükendiğini ve yeni siparişlerin yolda olduğunu açıkladı.