Suriyeli şahıs 20 lira için küçük çocuğa kezzap atmıştı! Annesi isyan etti: "Suriyeli çocuk haklı çıkartılıyor, ben haksız çıkartılıyorum"

Suriyeli şahıs 20 lira için küçük çocuğa kezzap atmıştı! Annesi isyan etti: "Suriyeli çocuk haklı çıkartılıyor, ben haksız çıkartılıyorum"
Konya'da yaşanan korkunç olayda Suriyeli olduğu iddia edilen bir grup, parkta oynayan küçük çocuktan 20 lira istemiş, vermeyince ise çocuğu kezzap ile yaralamışlardı. Ardından iktidara yakın medya kuruluşlarında saldırganların Suriyeli olmadığına ilişkin haberler çıkmıştı. Bunun üzerine yaralanan Yusuf İsmail Candan'ın annesi Nedile Candan "Suriyeli çocuk haklı çıkartılıyor, ben haksız çıkartılıyorum. Nasıl bir adalet bu?" diye isyan etti.

Geçtiğimiz haftalarda Konya'da yaşanan korkunç olayda Suriyeli olduğu iddia edilen bir grup, parkta oynayan küçük çocuğun yanına gelerek 20 lira vermesi konusunda ısrarcı oldu.

Küçük çocuğun parayı vermek istememesi neticesinde Suriyeli gruptan bir kişi, çocuğun ensesine ve yüzüne Kezzap attı.

Çocuğun ailesinin yaşananları öğrenmesinin ardından şikayetçi olması üzerine Suriyeli grubun saldırdıkları çocuğun ailesine de kezzap tehdidinde bulundukları öne sürüldü.

Tüm bunlara rağmen Yeni Akit, Yeni Şafak ve KonTV gibi AKP'ye yakınlığı ile tanınan medya kuruluşları, Yusuf İsmail Candan'ı kezzapla yakanın küçük çocuğun oyun arkadaş G.E.H. olduğunu iddia etti. Ayrıca G.E.H. yani Gazi El Haşimi'nin Suriyeli olmadığı iddia edildi.

Basında çıkan bazı haberlere isyan eden anne Nedile Candan, "Çocuğum ilk hastaneye yattığında yüzde 75 oranında ölüm riski vardı" dedi.

Saldırgan Gazi El Haşimi'nin annesinin kendisini Suriye'den kezzap getirdiğini ve şikayetlerini geri çekmezlerse ailesini yakmakla tehdit ettiğini belirten Candan, "Suriyeli çocuk haklı çıkartılıyor, ben haksız çıkartılıyorum. Nasıl bir adalet bu?" diye tepki gösterdi.

Konuya ilişkin olarak Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da sessiz kalmadı. Sosyal medya platformu Twitter'dan açıklamada bulunan Özdağ, "Yeni AKİT, Yeni Şafak ve benzeri Türk düşmanları…Zafer Partisi ve Ümit Özdağ yalan söylüyor dediniz. İşte gerçek burada. Saldırgan Suriyeli alçağın annesinin yaptığını dinleyin. Utanıp özür dilemenizi istemiyoruz. Çünkü siz utanmazsınız." ifadelerini kullandı.