Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 32 oranında artış gösterdi...

Elektrik ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 32 oranında artış gösterdi...
Türkiye'nin gündeminden düşmeyen zam haberleri vatandaşı bir hayli tedirgin ederken, elektrik zammı ile ilgili gelişmeler de yakından takip ediliyor. Elektrik ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Resmen belli oldu; tam yüzde 32 oranında artış gerçekleşti... İşte detaylar...

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen zam haberleri vatandaşı bir hayli tedirgin ederken, elektrik zammı ile ilgili gelişmeler de yakından takip ediliyor. Elektrik ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Resmen belli oldu; elektrik faturası bu gelişmeden etkilenecek mi? tam yüzde 32 oranında artış gerçekleşti... İşte detaylar...

YÜZDE 32 ORANINDA ARTIŞ…

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından yayınlanan Haziran ayı elektrik üretim kurulu gücü verileri pek çok kesimde yankı buldu. Türkiye'nin Haziran ayı sonunda 101.518,3 MW gücünde elektrik ürettiği belirlendi. Geçtiğimiz ay 10 bin 862 santral elektrik üretti. Böylece, Mayıs ayına göre elektrik üretim kurulu gücünde 851,8 MW artış kaydedildi.

Türkiye'deki elektrik üretimi nereden, ne kadar karşılanıyor büyük bir merak konusu. TEİAŞ verilerine göre; Türkiye'de Haziran ayında üretilen elektrik gücünün; 23,275 MW’ını barajlı hidroelektrik santralleri , 25.285 MW’ını doğalgaz yakıtlı santraller, 8,283 MW’ını akarsu tipi hidroelektrik santraller, 10,142,5 MW’ını linyit yakıtlı santraller ve 9,713,8 MW’ını ithal kömür yakıtlı santraller karşıladı.

Yenilenebilir enerji kaynakları geçtiğimiz ay yine tam kapasiteyle devredeydi. Rüzgar santralleri, güneş santralleri, jeotermal santraller, biyokütle santralleri, atık ısı santralleri Haziran ayında elektrik üretimine büyük oranda katkı sağladı.

Kurulu güç içerisinde lisanslı santraller yüzde 92 oranda başrolde yer aldı. Elektrik üretimi kurulu güç içinde özel sektörün payı yüzde 68 olarak açıklanırken, kamunun payı ise yüzde 32 oranında kaydedildi.