Merkez Bankası temmuzda faiz artışına gidecek mi? Uzman isimden çarpıcı açıklama

Merkez Bankası temmuzda faiz artışına gidecek mi? Uzman isimden çarpıcı açıklama
Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, perşembe günü açıklanacak faiz kararıba ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Batırel Merkez Bankası'nın sürpriz bir kararla faizde 2 puanlık artış gerçekleştirebileceğini ifade etti.

Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararı öncesi kalme aldığı yazısında dikkat çekici ifadeler kullandı. Batırel, "Beklentinin aksine 2 puanlık bir faiz artışına gidilebilir. Böylece hem bankaların kazançları sınırlanır, hem de Türk lirasındaki kazanımlar büyür, enflasyonla mücadelede önemli bir adım atılmış olur" ifadelerini kullandı.

"Merkez Bankasının faizi yükseltmesi ticari kredi faizlerinin artmasına yol açmaz." diyen Batırel  "Tam aksine piyasada bankanın gerektiğinde böyle bir karar alabileceği beklentisi oluşturacağı için çok olumlu algılanır." dedi.

"TEMMUZDA ENFLASYON 10 PUAN DÜŞEBİLİR"

Son günlerde arka arkaya indirim gelen akaryakıt fiyatlarını da ele alan Batırel yazısında " Bu indirimlerle birlikte sebze ve meyvede yaşanan bolluk temmuz enflasyonunu 10 puan aşağı çekecek" değerlendirmesinde bulundu.