İstanbul için uyarı üstüne uyarı yapıldı

İstanbul için uyarı üstüne uyarı yapıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahmine göre İstanbul'da kuvvetli fırtına görülmesi bekleniyor. Kuzey kesimlerinde de sağanak yağışın etkisini göstereceği tahmin ediliyor. İstanbul Valiliği vatandaşları uyardı.

İstanbul Valiliği vatandaşları, kuvvetli fırtına nedeniyle ağaç veya direklerin devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği konusunda uyardı. Fırtınanın gece saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Avrupa'da son yılların en sıcak günleri yaşanırken sıcak hava dalgasının Türkiye'yi de vurması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminine göre hava sıcaklıklarının yurdun güney doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 2 - 4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek. İstanbul'da ise kuvvetli fırtına etkisini gösterecek.

MARMARA VE EGE İÇİN FIRTINA UYARISI

Marmara'da rüzgarın 18 Temmuz Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Ege'de ise rüzgarın öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, güneyi kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Salı günü gece saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPILDI

İstanbul Valiliği, kentte fırtınanın beklendiğini sosyal medya platformu Twitter üzerinden duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada "Marmara Denizi'nde rüzgarın yarın öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor." denildi.