Neco Usta, hikayesiyle MasterChef'e damga vurdu! "İş bulamadığım için erkek gibi davranmak zorundaydım"

Neco Usta, hikayesiyle MasterChef'e damga vurdu! "İş bulamadığım için erkek gibi davranmak zorundaydım"
MasterChef programına katılan Naciye kendini 'Neco Usta' olarak tanıttı. Kadın olduğu için iş bulamadığını ve bu sebeple erkek gibi davranmak zorunda bırakıldığını anlatan yarışmacı, sosyal medyada da gündem oldu. İşte, Naciye nam-ı diğer Neco Usta'nın dokunaklı hikayesi...

MasterChef Türkiye'nin yeni bölümüne Naciye hanımın yürek burkan hayat öyküsü damga vurdu. Saçlarını erkek gibi kestirip, erkek gibi giyinen Naciye hanım, jüri üyelerine kendisini 'Neco Usta' olarak tanıttı.

Kadın olduğu için iş bulmakta zorlandığını, bu sebeple erkek gibi davranmaya başladığını anlatan yarışmacı, sözleriyle tüm izleyicilerin içini parçaladı. 3 çocuğunu geçindiren Naciye hanım, yarışmaya Ankara'dan katıldı. Neco Usta, 20 yıllık zorlu hayat hikayesini MasterChef jürisine böyle anlattı...

"TEK BAŞIMA 3 ÇOCUĞUMU BÜYÜTTÜM"

Hayatının son 20 yılında Neco Usta lakabını kullandığını dile getiren Naciye hanım, 'erkek gibi davranmaya' nasıl başladığını anlattı. MasterChef'in 11. Bölümüne damga vuran yarışmacı, neredeyse 20 yıldır kokoreç kebap ustası olarak çalışıyor. Bulaşıkçı olarak başladığı sektörde, ilk yıllarında kadın olduğu için iş bulamadığını ifade etti. Eşi ve kimsesi olmadan 3 çocuğunu nasıl tek başına büyüttüğünü anlatırken, stüdyodaki ve ekran başındakiler gözyaşlarına hakim olamadı.

Neco Usta, nasıl kebapçı olduğunu da şöyle anlattı. İlk çalıştığı yerden her akşam eve çöp şiş getirdiğini ve 3 liralık kıymayla evde denemelere başladığını açıkladı.

O dönem 'kadın' olduğu için hiçbir yerde iş bulamadığından saçlarını kestirip görüşmelere erkek gibi gittiğini dile getirdi. Kendini Neco Usta olarak tanıtan Naciye, artık usta bir kebapçı!

Naciye hanım bu sayede 3 çocuğunu büyütüp evlendirmiş, kendisi gibi 4 de usta yetiştirmiş.

Somer Sivrioğlu'nun "Haksız bir mücadele vermişsiniz, hiç yorulmadınız mı?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"KADINLAR İSTEDİKTEN SONRA HER ŞEYİ YAPAR"

"Kelle koltuktaydım hep, tek tabancayım. Gece yaya bir şekilde 3-4 gibi eve dönerdim. Zor ama güzel. 1 kuruş haram olmadan evlatlarımı büyüttüm. Kadınlar, istedikten sonra her şeyi yapar!"