Tatil dönüşü başladı, İçişleri Bakanlığı vatandaşları uyardı

Tatil dönüşü başladı, İçişleri Bakanlığı vatandaşları uyardı
9 günlük Kurban Bayramı tatili bitmek üzere. Türkiye'nin tüm illerinde tatilcilerin dönüş hareketleri başladı. Şehirler arası yollarda yoğunluk bugünden başladı. İçişleri Bakanlığı, sürücü ve yolcuları "Dönüş yolunda emniyet kemeri takılı, telefon uzağınızda, hızınız yasal sınırda olsun" diyerek uyardı.

Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 9 Temmuz Cumartesi günü başlayan 9 günlük tatil, yarın sona erecek. Bayram tatilini Ankara dışında değerlendiren Başkentliler, dönüş yoluna çıktı. Ankara'nın girişlerinde öğle saatlerinden itibaren araç kuyrukları oluşmaya başladı.

Ankara-Samsun, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve Ankara-Eskişehir yollarında trafik akışı hızlanırken trafik ekipleri olası kazalara ve ulaşımda aksamalara karşı ana güzergahlarda daha aktif şekilde kontroller yapmaya başladı. Ankara'ya giriş noktalarında şu ana kadar trafikte aksama yaşanmazken olabilecek her tülü olumsuzluğa karşı önlemler alındı.

İçişleri Bakanlığı, dönüş yolculuğuna geçen sürücüler ve yolcular için tüm GSM operatöründen vatandaşların cep telefonlarına mesaj göndererek tedbiri elden bırakmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Mesajda, "Dönüş yolunda emniyet kemeri takılı, telefon uzağınızda, hızınız yasal sınırda olsun. Sevdiklerimize kavuşmak için trafik kurallarına uyalım. İyi yolculuklar" denildi.