Ataol Behramoğlu'nun "Canlı keserek bayram olmaz" sözlerine tepki yağıyor! Ataol Behramoğlu kimdir?

Ataol Behramoğlu'nun "Canlı keserek bayram olmaz" sözlerine tepki yağıyor! Ataol Behramoğlu kimdir?
Ünlü edebiyatçı Ataol Behramoğlu, Kurban Bayramı ile ilgili sarf ettiği “Canlı hayvan keserek bayram olmaz” sözler büyük tepkilere yol açtı. Halk TV kanalına konuk olan 80 yaşındaki Behramoğlu’nun sözleri şok etkisi yarattı. Peki, Ataol Behramoğlu kimdir?

Halk TV'de yayınlanan bir programa konuk olan Ataol Behramoğlu, bayrama dair ilginç fikirleriyle gündem oldu! Kurban Bayramı'na ilişkin, “Kuzuyu kesmek, öldürmek için insanın içinde nasıl bir canavar yaşıyor olmalı? Canlıları keserek bayram olmaz” dedi. Ünlü edebiyatçının kurban ibadetiyle ilgili bu sözlerine ülkenin pek çok kesiminden tepkiler yağdı. Peki, Ataol Behramoğlu kimdir, hangi görevlerde bulundu?

“CANLI KESEREK KURBAN BAYRAMI OLMAZ”

İslam aleminin farzı olan Kurban Bayramında kurban kesme ibadetine ilişkin sarf ettiği sözlerle Halk TV kanalını ve kendisini eleştiri oklarının hedefine atan Behramoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Kimse kusura bakmasın, herkes de alkışlasın. Alkışlamayanı da ayıplarım yani.” Behramoğlu'nun kurban ibadetini eleştiren sözleri tepkileri de beraberinde getirdi.

ATAOL BEHRAMOĞLU KİMDİR?

13 Nisan 1942, Çatalca doğumlu Beharmoğlu; Türk şair, yazar, çevirmen ve edebiyatçıdır. Ailesi Azerbaycan kökenlidir ve gerçek soyadı Gürus'tur. Gazeteci-şair ve avukat olan iki erkek kardeşi vardır. İlk şiirleri Çankırı'da gazete ve dergilerde yayınlandı.

Ataol Behramoğlu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunudur. 1962 yılında Türkiye İşçi Partisi üyesi olarak örgütlenme çalışmalarında bulunmuştur.

Bir dönem Londra, Moskova ve Paris'te yaşayan ünlü edebiyatçı, 1974'te af yasasından yararlanarak ülkeye dönmüştür. İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda dramaturg ve Türkiye Yazarlar Sendikasında genel sekreter olarak görev yapmıştır. Rus aslıllı Ludmila Denisenko ile evlenen Ataol Behramoğlu'nun Barış adında bir kızı vardır.

Bugüne dek pek çok üniversitede öğretim üyeliği de yapan edebiyatçı, İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim kadrosundadır. Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır. 2016 yılında Beşiktaş Şairler Sofası Parkı'na Ataol Behramoğlu'nun heykeli dikilmiştir.