İngiltere'de kırmızı alarm verildi! Gözler önümüzdeki haftada

İngiltere'de kırmızı alarm verildi! Gözler önümüzdeki haftada
İngiltere Meteoroloji Ofisi pazartesi ve salı günleri hava sıcaklığının ilk kez 40 dereceye ulaşacağını tahmin ederek kırmızı alarm verildiğini açıkladı.

İngiltere Meteoroloji Ofisi tarafından yayınlanan kırmızı alarmda, pazartesi ve salı günü ülkenin bazı bölgelerinde hava sıcaklıklarının rekor seviyeye ulaşacağının tahmin edildiği ifade edildi.

Tehlikeli hava şartları nedeniyle verilen 'kırmızı alarm', başkent Londra'dan Manchester ve York'a kadar uzanan bölgelerinde yaşayan vatandaşları kapsıyor.

Sıcaklıkların ilk kez 40 dereceye ulaşması beklenirken öngörülen sıcaklıklar 'olağan dışı' görüldü. Aşırı sıcaklıkların altyapıyı etkileyebileceği ve olumsuz sağlık koşullarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji Ofisi Sözcüsü Grahame Madge, yüksek sıcaklık uyarısını 'potansiyel olarak çok ciddi bir durum' olarak nitelendirdi. Madge, pazartesi ve salı günü sıcaklıkların 40 dereceye ulaşmasının 'tarihi' bir an olacağını söyledi. Madge ayrıca, "40 dereceye ulaşırsak bu iklim değişikliğinin artık bizimle olduğunu gösteriyor. Bu gibi durumlar, iklim değişikliği nedeniyle çok daha muhtemel hale geliyor" dedi.