Datça'daki yangın için yardım gönderiliyor! Bakanlık 500 bin lira, Haluk Levent'İn AHBAP'ı 7.5 milyon lira ayırdı

Datça'daki yangın için yardım gönderiliyor! Bakanlık 500 bin lira, Haluk Levent'İn AHBAP'ı 7.5 milyon lira ayırdı
Aile Bakanı Derya Yanık, Datça'da devam eden yangın nedeniyle 500 bin liralık yarım bütçesi ayrıldığını açıkladı. Haluk Levent'in başkanlığını yürüttüğü AHBAP ise 7.5 milyon liralık yardım bütçesi ayırdığını duyurdu. Haluk Levent'in yönetimindeki AHBAP'ın bakanlıktan 15 kat bütçe ayırdığının ortaya çıkması sosyal medyada eleştiri aldı.

Muğla'nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesinin Kocadağ mevkiinde çıkan yangınla mücadele devam ediyor. Alevler rüzgârın da etkisiyle alevler daha da harlanırken birçok vatandaş zor durumda kaldı.

BAKANLIK 500 BİN TL KAYNAK GÖNDERDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamada Datça'da süren yangında Datça Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 500 bin TL kaynak gönderileceğini ifade etti.

Bakan Yanık, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

"Bölgedeki vatandaşlarımızın acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için Datça Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza 500.000 TL kaynak gönderiyoruz. Muğla, Datça’da bugün başlayan yangında ekipler sahada yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. Yangın sebebiyle tahliye edilen hanelere 3.000 TL nakdi destek ödemelerini başlattık."

HALUK LEVENT'İN AHBAB'I 7.5 MİLYON LİRA GÖNDERİYOR

Şarkıcı Haluk Levent'in başkanlığını yürüttüğü, Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) yangın nedeniyle para ayırdıklarını açıkladı.

Haluk Levent, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yangın için 7.5 milyon lira göndermeyi hedeflediklerini 

Levent gönderisinde, "Şu an meydana gelen-gelecek olan yangınlardan, sel baskınından zarar gören vatandaşlarımıza hem belediye yetkilileri hem de valilikler muhakkak ki destekte bulunacaktır. Ahbaplar olarak bizlerin de sofrada tuzu olsun istedik. İlk etapta 7.5 milyon ₺ ayırdık" dedi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

AHBAP’ın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan 15 kat fazla yardım bütçesi ayırması sosyal medyada gündeme bomba gibi düştü.