Datça'dan güzel haber geldi! Yangın kontrol altına alındı

Datça'dan güzel haber geldi! Yangın kontrol altına alındı
Muğla'nın Datça ilçesinde dün öğle saatlerinde ormandan alevler yükselmeye başlamıştı. Saatlerdir mücadele edilen yangının kontrol altına alındığı bildirildi. Bakan Kirişci yangına ilişkin son bilgileri kamuoyuna duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Datça'daki yangını ile ilgili sevindirici haberi sonunda verdi. Bakan Kirişci kamuoyuna yaptığı açıklama ile saatlerdir devam eden yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Kirişçi," Yangın kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları başlatılmış ve bu çalışmalar sürdürülecektir. 

Yaklaşık 300 hektarlık alan zarar gördü. 4 ev ağır hasarlı olmak üzere toplam 10 ev zarar görmüştür. Vatandaşlarımıza ilişkin can kaybı yaşanmadı. Büyükbaş, küçükbaş ve arıcılıkla ilgili kovanlar bulundukları yerden alındı. 22 kişi yangından olumsuz etkilendi, 13 kişi taburcu edildi. Maddi kayıplar telafi edilebilir.

Canlarımızı koruduğumuzu ve kurtardığımızı belirtmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. 24 saat önce başladığında rüzgarın aşırı şiddeti çalışmaların biraz zor geçmesini sağladı. Alanın bulunduğu coğrafya zor bir bölge. Bu zorluklara rağmen 24 saat sürmeden yangın kontrol altına alındı." ifadelerini kullandı.

Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte devam edecek söndürme çalışmalarına dair de açıklama yapan Bakan Kirişçi şu ifadeleri kullandı:

VATANDAŞLARIN ZARARI KARŞILANACAK

"Öncelik vatandaşlarımızın gerçek anlamda zarar ve ziyanları. Bu ev olur, tarımsal varlıklarımız olabilir. Tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra devletimiz her zaman olduğu gibi bu ödemeler vatandaşın zararı ve ziyanın tazmini konusu inşallah gerçekleştirilecektir.

Bizim 183 yıllık OGM'miz var. Bunlara orman, yangın savaşçıları diyoruz. Bunlar gerçekten bir cengaver. Mesela 16 adet TOMA yangın söndürme için kullanılmıştır. Belediyelerin vermiş olduğu yangın söndürme araçları da önemlidir. OGM'miz yazılım, donanım, beşeri sermaye, insan kaynakları bütün yönleriyle gerçekten yeterlidir.

Bir konunun daha altını çizmek isterim. Geceleyin görev yapabilen helikopterlerimiz de uçuşlarını gerçekleştirmiştir. Bu ne ilk ne de son yangın olacaktır. Verilen mücadele tek başına yeterli değil. Aziz milletimizin de duyarlılığı, desteği bizim için de son derece önemlidir."