CHP'li Gürsel Tekin'den çarpıcı İstanbul yorumu! Kadınlar için tehlikeli

CHP'li Gürsel Tekin'den çarpıcı İstanbul yorumu! Kadınlar için tehlikeli
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'un dokusunun sığınmacılar dolayısıyla eskisi gibi olmadığını belirterek, "İstanbul'da kadınlar güvende değil'' ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'un dokusunun sığınmacılar dolayısıyla eskisi gibi olmadığını belirterek, "İstanbul'da kadınlar güvende değil'' ifadelerini kullandı.

Sözcü'den Başak Kaya'ya açıklamalarda bulunan CHP'li Tekin, İstanbul'u sokak sokak gezerek araştırma yaptı ve kentin 3 önemli sorununu saydı.

Tekin şu ifadeleri kullandı:

"Enflasyon alım gücünü düşürüyor, halkımız yoksullaşıyor, temel tüketim harcamalarını bile yapamıyor. Halkın yüzde 61'i temel tüketim harcamalarını karşılarken zorlanıyor. İkinci sırada konut ve barınma krizi var. Daire kiraları 20 bin liraya kadar çıktı. İnsanlar kiralık evlerini terk ediyor. Üçüncü olarak da sığınmacı sorunu var. 2 milyonu aşkın sığınmacı İstanbul'da yaşıyor. İstanbul'da artık kadınlar sokakta kendilerini güvende hissetmiyor. Bunların tamamı merkezi hükümetin tercihleri nedeniyle oluşan sorunlar. Hepsinin de çözümü aynı. Sandık geldiği anda AKP gidecek Türkiye kazanacak." 

EKREM İMAMOĞLU HAKKINDA KONUŞTU

Tekin, İstanbul'da bayramda yaşanan sel felaketinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şehir dışında tatilde olması nedeniyle yapılan eleştiriler için de "İyi yönetici iyi sistem kuran insandır. İstanbul'u 25 yıl yöneten zihniyet altyapı projeleri yapmadı, şehri betona gömdü. Yoğunluk ile İstanbul yaşanmaz bir hale geldi. Üsküdar'da deniz, kara ile birleşti. Alt geçitleri sel suları bastı insanlarımızı kaybettik. Şimdi 3 yıldır hummalı bir şekilde altyapı çalışması yapılıyor. 25 yılın eksikliğini 3 yılda kapatmak zor" ifadelerini kullandı.