Çeşme ve Datça'nın ardından şimdi de Bergama alevlere teslim! Yollar kapandı

Çeşme ve Datça'nın ardından şimdi de Bergama alevlere teslim! Yollar kapandı
İzmir Bergama'dan da korkutan bir haber geldi. Otluk alanda çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kontrol edilemez bir boyuta geldi. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken bölgede yangın söndürme uçakları görev yapıyor. İzmir-Çanakkale kara yolunun Sağancı mevkii trafiğe kapandı. Bölgede uzun araç kuyrukları oluşru.

Çeşme ve Datça'dan peş peşe gelen yangın haberlerinden sonra bu kez alevler İzmir'in Bergama ilçesinde yükseldi. Bu sabah saatlerinde otluk alanda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangına havadan ve karadan yapılan müdahale hala devam ediyor. Yangın söndürme uçaklarının da sevk edildiği belirtilirken yangın nedeniyle İzmir-Çanakkale kara yolunun Sağancı mevkii trafiğe kapatılarak güvenlik sağlandı.

Sabah saatlerinde Bergama ilçesi Sağancı Köyü yakınlarında otluk alandan alevler yükseldi. Rüzgarın da etkisiyle alevler yayılmaya devam ediyor. Bölgede bulunan bir süt işleme tesisi de yangının içinde kaldı.

Yangına havadan 2 helikopter ve karadan da 6 arazöz ile müdahale ediliyor. Ayrıca, Selçuk'tan iki yangın söndürme uçağının bölgeye gönderildi.

TRAFİK KAPANDI

Yetkililer yangını söndürmek amacıyla için yoğun çaba sarf ederken, İzmir-Çanakkale kara yolunun Sağancı mevkii trafiğe kapandı. Bölgede araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.