Datça'da çıkan orman yangınının çıkış nedeni belli oldu

Datça'da çıkan orman yangınının çıkış nedeni belli oldu
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan orman yangınının nedenini açıkladı. Kirişçi Datça'da yanan ormanlık alanın kaç hektar olduğunu da söyledi.

Muğla’nın Datça ilçesinde dün sabahtan beri süren orman yangınına müdahale devam ederken yangının çıkış nedeni de inceleniyor. Saatlerdir devam eden orman yangınına sabah saatlerinde tekrar havadan müdahale başladı. Bölgede inceleme yapan ve yangınla alakalı son durum hakkında bilgi veren Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yangının çıkış sebebini paylaştı. Yangının kesin olmamakla beraber bir elektrik trafosundan çıktığını belirlediklerini kaydeden Bakan Kirişçi, kesin değerlendirmelerin gün içinde paylaşılacağını belirtti. Öte taraftan yangında 500-600 hektar kadar bir alanın zarar gördüğü de açıklandı. İşte Datça yangınıyla alakalı ayrıntılar...

Dün öğle saatlerinde Muğla’nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını kuvvetli rüzgarın etkisi ile kısa zamanda geniş bir alana yayıldı. Giderek büyüyen yangının evlere sıçraması neticesinde bölge hızla tahliye edildi. Yangınla mücadele bütün hızıyla sürerken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den yangınla alakalı son durum hakkında açıklama geldi. Yangının çıkış sebebi ile alakalı da bilgi aktaran Bakan Kirişçi, ‘Marmaris yangınında aşırı alkollü olduğu ifade edilen bir kişi iki farklı noktadan yangının fitilini ateşlemişti. Ama burada bir elektrik trafosundan çıktığı şu anki tespitlerimiz arasında. Ancak kesin değerlendirmeyi ilerleyen saatlerde, gün içerisinde sizlerle paylaşacağız.’ açıklamasını yaptı.

DATÇA'DA NE KADAR ALAN YANDI?

Yangında 500-600 hektar kadar bir alanın yandığını belirten Bakan Vahit Kirişçi, bu 500-600 hektarlık alanın tam olarak tespiti ise yangın kontrol altına alındıktan ve gerekli ölçümler yapıldıktan sonra daha kesin ifade edebileceklerini belirtti. Datça yangınına müdahalede gece çalışan helikopterlerin devrede olduğunu da söyleyen Tarım ve Orman Bakanı, ‘Biz de açıkçası böyle vasfı olan ve su atan helikopterlerle ilgili Bakanlık olarak, Orman Genel Müdürlüğü olarak ilk defa test ediyor olacağız. Bunların performanslarını gözlemleme imkanımız olacak. Çünkü artık Bakanlığımızın envanterinde bu helikopterler var ve kullanılıyor olacak.’ değerlendirmesini yaptı.