Nazmi Arıkan cinayetinin detayları ortaya çıktı

Nazmi Arıkan cinayetinin detayları ortaya çıktı
Fen Bilimleri Eğitim Kurumları'nın kurucusu Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker önceki gün evlerinde bıçaklanarak öldürülmüştü. Nazmi Arıkan cinayetinin detayları bugün ortaya çıktı. Peki Nazmi Arıkan kimdir?

Fen Bilimleri Eğitim Kurumları'nın kurucusu Nazmi Arıkan ile şoförü, dün Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki çiftlik evlerinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu.

İlçeye bağlı Karainebeyli Köyü'nde önceki gece yaşanan olay söylentiye göre şu şekilde oldu:

Nazmi Arıkan, yaklaşık 5 sene önce 500 dönüm üstündeki arazisine büyük ve küçükbaş hayvan çiftliği inşa etti. 30'a yakın personelinin olduğu çiftlikte kendisine de müstakil bir ev inşa eden Arıkan, hafta sonları çiftlikte zaman geçiriyordu. Arıkan, şoförü Şerif Eker ile beraber bayramdan bir gün evvel çiftliğe geldi.

GECE GEÇ SAATLERDE YEMEK YEDİLER

Gece geç saatlerde veterineri ve şoförü Şerif Eker ile beraber yemek yiyen Arıkan, saat 24.00 civarında uyumak için odasına gitti. Veteriner çiftlikten çıkarken şoförü Eker ise kendi odasına gitti.

Fakat sabaha karşı eve giren kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişiler, Arıkan ve Şerif Eker'i bıçaklayarak öldürüp evden kaçtı. Ertesi gün Arıkan ve Eker'den haber alamayan personelleri, çiftlik evine gitti.

Arıkan ve şoförü Şerif Eker'i kanlar içerisinde gören işçiler, durumu jandarmaya haber verdi. Olay yerine giden jandarma olay yeri inceleme ve 112 Acil Sağlık birimleri, Arıkan ile Eker'in çok defa bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi.

BÖLGEDE SEVİLEN BİRİSİYDİ

Nazmi Arıkan ve Şerif Eker'in cansız bedenleri, otopsi amacıyla Gelibolu Şehit Koray Onay Devlet Hastanesi morguna sevk edildi. Köy Muhtarı Ali Yıldırım yaptığı açıklamada, 10 senedir bölgede bazı tarım arazilerini satın alan Arıkan'ın etrafta sevilen birisi olduğunu belirtti.

Sabah'ın haberine göre, Arıkan'ın insanlara, köye çok yararının dokunduğunu söyleyen Yıldırım, "Olay gece saatlerinde olmuş. Nazmi hocanın gece 24.00'e kadar telefon görüşmeleri varmış. Gündüz çiftlik çalışanları Nazmi hocanın öğlen 12.00'ye kadar dışarı çıkmadığını fark edince gidip bakıyorlar. Baktıklarında o kötü manzarayla karşılaşıyorlar. İkisini de yerde yatar vaziyette görüyorlar" açıklamasını yaptı.

Jandarma olayla alakalı soruşturma açarken yakınlarının aktardığı ilk bilgiye göre Arıkan'ın dershaneler sebebiyle uzun zamandır tehdit edildiği iddia edildi.

NAZMİ ARIKAN KİMDİR?

Nazmi Arıkan, Yozgat'ın Sorgun ilçesi Salur köyünde dünyaya geldi. Burada ilkokul ve ortaokul eğitimi almasının ardından Tokat Öğretmen Okulu'nu bitirip sınıf öğretmeni oldu.

Ardından da Gazi Eğitim Enstitüsü'nde okuyup fizik öğretmenliği diplomasını aldı. Bolu Öğretmen Okulu'nda bir sene öğretmenlik yaptı ve sonrasında özel dershaneciliğe geçti.

MEF Dershanesi'nde öğretmenlik yaparken, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği'ni bitirdi. Arıkan, o seneleri “Yatılı okuduk, devlete çok borcumuz var. İlk takım elbisemi, kösele ayakkabıyı orada gördüm. Öğretmen okullarının çok iyi programı vardı. Tarım, ticaret, elişi, arıcılık dersleri alırdık” diye aktarıyordı.

1996-1997 eğitim öğretim senesinde Fen Bilimleri Merkezi Dershanesi'ni devralan Nazmi Arıkan, tek şube olarak aldığı dershaneyi 2004 senesine dek geçen sürede 100 şubeye çıkardı. 2011-2012 döneminden beri başta İstanbul olmak üzere farklı şehirlerde çok sayıda okul açan Nazmi Arıkan, kurucusu olduğu Fen Bilimleri Eğitim Kurumları’nın özel öğretim kursları, temel liseler ve okullarında 7 bine yakın kişi görev yapıyor.