İzmir'deki yangın sönmüyor! İzmir-Çeşme otoyoluna sıçradı!

İzmir'deki yangın sönmüyor! İzmir-Çeşme otoyoluna sıçradı!
İzmir'in Çeşme ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, İzmir-Çeşme otoyolunun bir bölümüne sıçrayarak etkisini genişletti. Yangından etkilenen otoyol trafiğe kapatılırken İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 helikopter ve 3 uçak ile havadan,15 arazöz ile karadan olmak üzere yangına müdahale başladı.

Marmaris'te yaşanan yangın bitti derken, bugünde İzmir'de başlayan yangın herkesi korkuttu. Çeşme'de makilik alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangın nedeniyle İzmir-Çeşme Otoyolu trafiğe kapatıldı. Sürücüler, Zeytinler gişelerinden İzmir-Çeşme eski yoluna yönlendirilmeye başlandı.

"SOĞUTMA ÇALIŞMAŞLARI SÜRÜYOR"


Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yangınla ilgili açıklama yaptı. Yaklaşık 1 saat önce yangının kontrol altına alındığını belirten bir paylaşım yapan Başkan Soyer daha sonra, "Çeşme Otoyolu'nun kuzey tarafındaki yangında soğutma çalışmaları sürüyor. Ancak otoyolun güney kısmına sıçrayan yangın Zeytineli çevresinde rüzgarın etkisiyle büyüdü. Ekiplerimizi, orman yangın söndürme ekiplerine takviye olarak buraya yönlendirdik" yazılı ikinci bir paylaşımda daha bulundu.

BİR YANGIN DAHA ÇIKTI

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada İzmir'in Kınık ilçesinde yangın çıktığı bildirildi. Orman Genel Müdürlüğü, "An itibariyle İzmir/Kınık Orman yangınına 10 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. 2 helikopter, 16 arazöz ve 1 dozer cepheye sevk edilmiştir" açıklamasında bulundu.