Kabus yeniden mi başlıyor? Koronavirüs için korkutan uyarı

Kabus yeniden mi başlıyor? Koronavirüs için korkutan uyarı
Bilim insanları, Delta mutasyonunun yayılmaya devam ettiği Hindistan'dan korkutucu bir gelişmeyi aktardı. Yayılmaya devam eden koronavirüs varyantının yeniden mutasyona uğrayarak yeni bir varyantın ortaya çıkabileceği ifade edildi.

Koronavirüs pandemisinin ilk dönemlerinde Hindistan’da meydana gelen mutasyon Covid-19’un Delta varyantının dünyaya yayılmasına neden olmuştu. O dönemde Hint toplumunun hijyen ve sağlık konusunda ne kadar geliştiği tartışmalarının başlamasına neden olmuştu.

Bilim insanları Omicron varyantının Hindistan’da hızla yayıldığını açıklarken yeni bir mutasyonun meydana gelebileceğini ve dünyaya yeni bir varyantın yayılabileceği açıklandı. Uzmanlar, BA.2.75 isimli varyantın aşıya ve daha önce hastalanmaya karşı dayanıklı olabileceği belirtildi. Hastalığın BA.5 de dahil olmak diğer Omicron varyantlarından daha ölümcül olup olmadığı ise araştırma aşamasında.

Mayo Clinic’te Viroloji Kliniği Direktörü Matthew Binnicker, “Henüz bir sonuca varmak zor fakat Hindistan’da hastalığın yayılma hızı çok yüksek” ifadesini kullandı.