Vatandaşların dikkatine! Hazır giyim ve ayakkabıya görülmemiş zam kapıda

Vatandaşların dikkatine! Hazır giyim ve ayakkabıya görülmemiş zam kapıda
Dolar ve enflasyondaki artış nedeniyle gelecek günlerde hazır giyimde yüzde 100, ayakkabı sektöründe ise yüzde 30 zam gelmesi bekleniyor.

Küresel ham maddede küresel olarak fiyatların azalmasına rağmen ülkemizde yüksek kur ve yüksek enflasyon nedeniyle fiyatlar düşmek yerine yükseliyor. Önümüzdeki günlerde hazır giyim ve ayakkabıda rekor fiyat artışı bekleniyor.

REKOR ZAM GELCEK

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten ve Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yazın bitmesiyle sonbahar ve kış aylarında ayakkabıda yüzde 30, hazır giyimde ise yüzde 100'ü geçmesi muhtemel zamların tüketiciyi beklediğini ifade etti.

Sözcü'den Gamze Bal'a konuşan İçten, “Kışlık ürünlerin çıkmasıyla birlikte, eylül-ekim aylarında fiyatlarda bir artış hissedilecektir” diye konuştu.

İçten, yapılacak zam oranlarının ise ayakkabıdan ayakkabıya değişkenlik göstereceğini, ancak sonbaharda yapılacak en az yüzde 30’luk zamla yıllık zam oranının yüzde 70’leri ifade ederek vatandaşları uyardı.

“YÜZDE 130 ZAM ŞAŞIRTICI OLMAZ”

BMD Başkanı Sinan Öncel ise, halihazırda fiyatlardaki yıllık zam oranlarının yüzde 80’i bulduğunu; kış aylarında yapılacak zamların yıllık bazda yüzde 100’leri aşarak yüzde 130’ları ulaşmasının şaşırtıcı olmayacağını söyledi.