Kimi Mikail'i suçladı, kimi de Zeus kızdı dedi! İstanbul felaketi yaşadı, gökyüzü şimşeklerle aydınlandı

Kimi Mikail'i suçladı, kimi de Zeus kızdı dedi! İstanbul felaketi yaşadı, gökyüzü şimşeklerle aydınlandı
AFAD'ın İstanbul için yaptığı sel uyarısının ardından İstanbul'da felaket yaşandı. İstanbul'da etkisini gösteren yağış lile birlikte dereler taşarken, birçok evi su bastı. Esenyurt'ta sel nedeniyle mahsur kalan ailelere müdahale edilirken, saat 05.15 itibarıyla İstanbul'da çakan şimşek sayısı da 7 bin olarak açıklandı.

AFAD geçtiğimiz gün İstanbul için sel alarmı verdiğini vatandaşlara duyurmuş, tedbiri elden bırakmamalrını istemişti. İstanbul'da gece boyunca devam eden sağanak yağışın ardından birçok ilçede hayat adeta durdu. Esenyurt ilçesinde dere taştı, bir ev ve iş yerini su basarken, Haramidere'nin taşması sonrası en çok Pınar ve Yeşilkent mahallelerinde vatandaşlar zor durumda kaldı.

ESENYURT'TA MAHSUR KALDILAR

Esenyurt belediyesi ve itfaiye ekiplerinin ortak çabasıyla birlikte selde mahsur kalan 2 aile kurtarılırken, ekipler gece boyunca çalışmayı sürdürerek su baskını yaşanan evleri ziyaret ettiler.

BEYKOZ'DA YANGIN ÇIKTI

Beykoz caddeler ve yollar adeta göle döndü. Caddeler ve bazı evler su altında kaldı. Yalı Mahallesi Meydan Sokakta bulunan bir eve düşen yıldırım yangına neden oldu. olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, yaralanan vatandaşlar hastaneye kaldırıldı. Beykoz'da aşırı yağış sebebiyle su baskını yaşanan evlere itfaiye ekipleri müdahale etti.

İSTANBUL'DA GECEYİ AYDINLATAN 7 BİNDEN FAZLA ŞİMŞEK

Dün gece saatlerinde başlayan şiddetli yağmurun ardından İstanbul'da şimşekler de gece boyu gökyüzünü aydınlattı. Havaforum'dan yapılan paylaşımda İstanbul'da saat 05.15 itibarıyla çakan şimşek sayısı da 7 bin olarak tespit edildi. Öte yandan megakenti aydınlatan şimşeklere dair harita da paylaşıldı.