Elon Musk’ın bir şirketi daha Dogecoin ile ödeme kabul etmeye başladı

Elon Musk’ın bir şirketi daha Dogecoin ile ödeme kabul etmeye başladı
Amerikalı milyarder iş insanı Elon Musk, Dogecoin tavsiyeleriyle kripto para piyasalarının en çok konuşulan isimlerinden biri. SpaceX ve Tesla CEO’su Elon Musk’a ait pek çok şirket daha önce DOGE ile ödeme kabul edileceğini açıklamıştı. Bu şirketlere bir yenisi daha eklendi!

Amerikalı milyarder iş insanı Elon Musk, Tesla ve SpaceX şirketlerinin sahibi. Twitter hisselerini satın almasıyla ve Dogecoin açıklamalarıyla gündemi sıkça meşgul eden Musk’ın pek çok şirketi Doge ile ödeme kabul ediyor. Bu şirketler arasında altyapı ve tünel inşaat şirketi Boring Company de eklendi.

CNN haberine göre Boring Company, bu haftadan itibaren Tesla Inc araçlarıyla yolculuk yapan müşterilerin Dogecoin ile ödeme yapmalarına olanak tanıyacak. Şirketin Loop adı verilen toplu taşıma hizmeti için ödemeler şu ana dek QR kod ile kolayca yapılıyordu. Dogecoin ile ödemeler de aynı şekilde kolay ilerleyecek.

ELON MUSK DOGECOIN SEMPATİZANLIĞINA DEVAM EDİYOR

Son olarak Twitter’ı satın alma haberleriyle gündeme gelen Elon Musk, geçtiğimiz yıldan beri Dogecoin’i en büyük kripto para birimi haline getirmek istiyor. Twitter paylaşımlarıyla binlerce kişiye DOGE al önerisinde bulunan ünlü iş insanına ait pek çok şirket Dogecoin ile ödeme kabul ediyor. 2013 yılında ilk çıktığında bu kadar popüler olmayan Dogecoin, Musk’ın açıklamalarından sonra bir patlama yaşamıştı.

Geçtiğimiz günlerde hakkında piramit şeması dolandırıcılığı oluşturduğu iddiasıyla 258 milyar dolarlık bir tazminat davası açılsa da, görünen o ki Musk’ın DOGE’ye desteği bitmeyecek. Hatta dava haberinden sonra bir açıklama yapan milyarder iş insanı, ‘kimseye yatırım tavsiyesi vermediğini’ söylemişti.

DOGECOIN BU HABERDEN NASIL ETKİLENDİ?

Elon Musk’a ait Boring Company şirketinin toplu taşıma hizmetleri için Dogecoin ile ödeme kabul edeceğini duyurması, kripto para piyasalarını çok fazla etkilemedi. DOGE fiyatı piyasa ile paralel hareket ederek, dünden bugüne sadece yüzde 2 arttı. 9 milyar dolarlık piyasa değerine sahip ve en büyük 10. Kripto para birimi olan Dogecoin fiyatı bugün 0,068 dolar civarında seyrediyor.