Tiktok'ta 18+ yayın dönemi başlıyor

Tiktok'ta 18+ yayın dönemi başlıyor
Son dönemlerin en çok sevilen sosyal medya platformu TikTok, canlı yayınların +18 olarak yayınlanmasını sağlayacak bir özellik geliştiriyor. Cinsel ve şiddet içerikli görüntüler bu canlı yayınlarda yer almayacak fakat ancak içerik üreticileri seçtikleri videoların 18+ olmasını sağlayabilecek.

Sosyal medyanın hayatımızı ele geçirmesiyle birlikte uzmanlar çocukların bu durumdan nasıl etkilendiklerini incelemeye devam ediyor. Birçok sosyal medya şirketi de yapılan bu araştırmalara rehberlik ediyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Instagram’dan yaş doğrulama sistemine geçileceği açıklanmıştı. Benzer bir haber TikTok'tan geldi.

Yeni sosyal medya döneminin en çok kullanılan platformu olan TikTok, 18 yaş ve daha küçük kullanıcıların bazı içeriklere ulaşmasını engelleyen bir özelliği test etmeye başladı. Henüz sınırlı sayıda içerik üreticinin erişebildiği özellik, canlı yayınların yaş sınırını tamamen içerik üreticilerin tercihine bağlı olacak.

Özellik, ‘Yetişkin konular’ bağlığı ile kullanıcılara sunulacak. Bu tuşu aktifleştiren içerik üreticileri, canlı yayınlarına 18 yaş ve altı kullanıcıların izlemesini engellemiş olacak.

İlk etapta sanki bu özellikle beraber cinsel içerik ve şiddet serbestleşiyor gibi bir algı yaratılıyor fakat işin aslı o şekilde değil. TikTok, canlı yayınların topluluk kurallarına uymaması durumunda, yani çıplaklık, cinsel faaliyet ve şiddet içermesi halinde duurma müdahale etmeye devam edecek. Özellik, daha çok küçük yaştaki bireylerin yetişkin içeriklere (yetişkinlere yönelik komedi gösterileri vs.) erişimini engellemek için kullanılacak. Böylece şiddet ya da cinsellik içermeyen canlı yayınlar 18+ canlı yayınlara dönüşmüş olacak.