‘SMA ilacı faturalarımıza 1 TL olarak yansısın’ akımı nedir? SMA ilaçları faturalara yansıtılacak mı?

‘SMA ilacı faturalarımıza 1 TL olarak yansısın’ akımı nedir? SMA ilaçları faturalara yansıtılacak mı?
SMA tip-2 hastası çocukların kısıtlı zaman içerisinde çok yüksek ücretlere tedavi olmak zorunda kalmaları nedeniyle Instagram’da yeni bir kampanya başlatıldı. ‘SMA ilacı faturalarımıza 1 TL olarak yansısın’ akımına destek olan binlerce kullanıcı, ‘’Sen de ekle’’ çıkartması kampanyayı kendi hesabında paylaştı. Haluk Levent konuya ilişkin açıklama yaptı.

Pek çok sosyal medya kullanıcısı SMA tip-2 hastası çocukların kısıtlı zaman içerisinde yüksek ücretlere tedavi olmak zorunda kalmaları nedeniyle yeni bir kampanya başlattı.

SMA hastası çocuklar için yardım kampanyalarının haricinde enerji faturalarına 1 lira eklenip tedaviye çabuk olarak ulaşmalarını amaçlayan paylaşımlara birçok kullanıcı destek verirken bazı vatandaşlar buna gerek olmadığını halihazırda zaten vergi verdiğimizi ve bu vergilerin bu ilaçları karşılamak için kullanılabileceğini ifade etti.

Ünlü isimlerinde destek vermesi ile belli kiloya kadar yüksek ücret ile ilaç tedavisi olması gereken çocuklar için, "Sma ilacı faturamıza 1 TL olarak yansısın" paylaşımları akım haline geldi.

Paylaşımlar sonrası enerji firmalarının kararı merak edilirken, AHBAB kurucusu Haluk Levent konuya ilişkin olarak sosyal medyadan açıklama yaptı.

Haluk Levent şu ifadeleri kullandı:

"Yanlış bence. Spinraza mı? Zolgensma mı? Hangi ilaç için? Bir tanesi ilaç diğeri gen tedavisi. Bakanlığın evvela gen tedavisini benimsemesi ve SGK kapsamına alması gerekiyor ki tedaviler karşılansın.Ayrıca 1 ₺ saçma. NCL,DMD,Serebral Palsi hastaları için ne yapacağız ??

Ayrıca STK’lar bir yere kadar. Unutmayalım ki devlet 200 milyon usd ödeyecek güçtedir. (Şu an tüm çocuklar için eksik olan miktar) Spinraza ilaçları şu an zaten ücretsiz. Bakanlığın Zolgensma gen tedavisi konusunda ikna edilmesi gerekiyor. Ben edemedim valla :("