Ümit Özdağ'dan flaş Yunan adaları açıklaması: "Eşek Adası ve yanındaki adalar Aydın'a bağlı"

Ümit Özdağ'dan flaş Yunan adaları açıklaması: "Eşek Adası ve yanındaki adalar Aydın'a bağlı"
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin 1'inci Olağan İl Kongresi için Aydın’a gitti. Özdağ, açıklamaları sırasında çok konuşulacak ‘Yunan Adaları’ yorumuyla gündeme geldi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Yunan adaları ile ilgili flaş açıklamasıyla gündeme geldi. Partisinin Aydın’daki 1’inci Olağan İl Kongresi’nde kürsüye çıkan Özdağ, “Eşek Adası ve yanındaki adalar, Aydın'a bağlı adalardır. Hükümete önerimiz; derhal Yunan adalarına Türkiye'den turizmi durdursun” şeklinde konuştu.

Özdağ'ın Aydın'daki konuşması yıllardır Türkiye ve Yunanistan arasında devam eden itilaflı bir konuyla ilgiliydi. Adeta kanayan bir yaraya parmak basan Özdağ, gazetecilerle siyaset ve gündem konuları üzerine bir sohbet yaptı. Sıra Yunan Adaları konusuna gelince ise şunları söyledi…

"YUNAN ADALARI AYDIN'A BAĞLI"

Ümit Özdağ, Yunan işgali altındaki çoğu adanın Aydın'a bağlı olduğunu savunarak yeni bir tartışma konusunu daha açmış oldu. Eşek Adası ve yanındaki adaların Aydın'a bağlı olduğunu açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, sözlerine şöyle devam etti…

“DERHAL YUNAN ADALARINA TÜRKİYE’DEN TURİZMİ DURDURSUNLAR”

Bizim bu adalarla ilgili bir projemiz ve çalışmamız var. Şimdilik bunu açıklamıyorum. Ancak işgali asla kabul etmiyoruz. Hükümete önerimiz derhal Türkiye'den Yunan adalarına turizmi durdursunlar. Bu adalardan Türkiye'ye gıda teminini ve seyahatleri de durdursunlar. ‘Bizim Yunanistan ile sorunumuz var' gibi masallar anlatmasınlar. Turizm Bakanı'na ait şirket, Türkiye’den Yunan adalarına turist götürüyor. Sonra da 'Yunanistan'la aramızda sorun var' deniyor" diye konuştu.