Forbes Açıkladı: Bu Şehirlerden Milyarder Fışkırıyor

Forbes Açıkladı: Bu Şehirlerden Milyarder Fışkırıyor
Forbes’in yeni milyarder araştırması açıklandı. Dünya genelinde yapılan araştırmada en çok milyarder olan şehir New York oldu.

ABD merkezli Forbes, yaptığı yeni araştırma ile yine tüm dünyada ses getirmeyi başardı. Derginin yaptığı araştırmalara göre en fazla milyarder olan şehirler belirlendi. İlk 10 şehrin belirlendiği araştırmalarda öne çıkan şehir New York oldu. 100 milyarderin bulunduğu şehirde, sadece bu kişilerin mal varlığı toplamı 694 milyar dolara ulaşmış durumda.

İşte Dünyanın En Çok Milyarder Olan Şehirleri

Listede New York ilk sırada yer alırken Moskova, Hong Kong, Pekin ve San Francisco gibi şehirler de sıralamaya girdi.

1. New York/ABD

2023 yılında 101 milyarderin yer aldığı şehirde bu listeye 9 isim daha eklendi. Şehrin en zengin ismi ise 106 milyar dolarlık mal varlığı olduğu bilinen Michael Bloomberg.

2. Moskova/Rusya

New York’un ardından ikinci sırada ise Moskova yer aldı. 1 yılda 12 kişinin daha milyarder olduğu şehirde toplam 74 milyarder var. En zengin isim ise Vagit Alekperov.

3. Hong Kong

Üçüncü sırada yer almasına rağmen 74 milyarder olan şehir, Moskova ile eşit. Şehirde 37.3 milyar dolar varlığı olan Li Ka-shing en zengin isim olarak biliniyor. Toplam mal varlıklar ise 326 milyar dolar.

4. Mumbay/Hindistan

Hindistan’ın Mumbay şehrinde ise 69 milyarder var. 13 kişinin daha eklendiği liste ile toplam mal varlık 379 milyar dolara ulaştı. Mukesh Ambani ise 116 milyar dolar ile zengin isim.

milyarder-sehirler.jpg

5. Pekin/Çin

Çin’in meşhur şehir Pekin listeye ancak 5. sıradan girebildi. 63 milyarderin yer aldığı şehirde son dönemlerde ciddi bir düşüş var. Zira 2021 yılından bugüne kadar 32 milyarder bu unvanını kaybetti. Şehrin en zengin ismi ise 43.4 milyar doları olan Zhang Yiming.

6. Londra/İngiltere

İngiltere’nin başkenti olan Londra’da 62 milyarder var. 2023’e göre 1 kişi azalan milyarder sayısında toplam mal varlık 326 milyar dolar seviyelerinde. Şehrin en zengin ismi ise 32.1 milyar dolara sahip olan Len Blavatnik.

7. Şanghay/Çin

Pekin’in yanı sıra Şanghay’la da listeye giren Çin’in bu şehrinde ise 54 milyarder var. Önceki yıl 65 milyarderin yer aldığı şehirde bu açıdan kayıp yaşanmış durumda. Toplam mal varlığın 167 milyar dolar olarak açıklandığı şehirde en mal varlıklı kişi Colin Huang ise 38.9 milyar dolara sahip.

8. Los Angeles/Abd

8. sırada yer alan Los Angeles’ta 19 kişilik bir artış yaşanması dikkat çekti. 222 milyar dolarlık mal varlığıa ulaşan zenginler listenin tepesinde ise 13.6 milyar dolar ile John Tu yer alıyor. Listede ünlü pek çok isim de yer alıyor. Bu isimler arasında ise 1.2 milyar dolarlık mal varlığı ile LeBron James, 1.7 milyar dolar mal varlığı ile Kim Kardashian ve 1.4 milyar dolar mal varlığı ile Rihanna.

9. Singapur

Singapur, 52 milyardere sahip olarak listenin 9. sırasında yer aldı. 156 milyar dolarlık mal varlığa ulaşılan şehirde en zengin kişi Eduardo Saverin oldu ve Saverin’in mal varlığı 28 milyar dolar olarak açıklandı.

10. San Francisco/ABD

Listenin son sırasında ise San Francisco yer alıyor. 13 kişinin eklendiği milyarder listesinde toplam değer 185 milyar dolara ulaştı. En zengin isim DUstin Moskovitz’in serveti ise 18.3 milyar dolar.