BİTAKSİ, 10 YILDA 100 MİLYON YOLCULUĞA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

BİTAKSİ, 10 YILDA 100 MİLYON YOLCULUĞA EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Dijital taksi çağırma platformu BiTaksi, sektörde 10’uncu yılını kutluyor. BiTaksi ile 10 yıl boyunca 100 milyondan fazla yolculuk yapıldı. Yeni yıla 24 farklı şehirde hizmet vererek giren BiTaksi, 10 milyondan fazla kayıtlı yolcuya ulaştı.

Dijital taksi çağırma platformu BiTaksi, sektörde 10’uncu yılını kutluyor. BiTaksi ile 10 yıl boyunca 100 milyondan fazla yolculuk yapıldı. Yeni yıla 24 farklı şehirde hizmet vererek giren BiTaksi, 10 milyondan fazla kayıtlı yolcuya ulaştı. 

2013 yılında kurulan BiTaksi hem hizmetlerini geliştirmeye hem de bulunduğu şehir sayısını artırmaya devam ediyor. Taksi sürücülerini dijital platformla tanıştıran ilk uygulama olan BiTaksi ile son 10 yılda 10 milyondan fazla kayıtlı yolcu, toplam 500 milyon kilometreden fazla yolculuk yaptı. 

KAAN SANCAKLI: KULLANICILARIMIZA VE TAKSİ SÜRÜCÜLERİNE KOLAYLIK SAĞLAYAN BİRÇOK YENİLİK GETİRDİK 

“BiTaksi'de kullanıcı odaklı yaklaşımımızla teknolojimizi yenileyerek kendimizi geliştirmeyi sürdürüyor, en önemlisi de sektöre ilkleri kazandırıyoruz” açıklaması yapan BiTaksi CEO’su Kaan Sancaklı, “BiTaksi olarak, 10 yıl boyunca hem kullanıcılarımıza hem de taksi sürücülerine kolaylık sağlayan çok sayıda yeniliği devreye aldık. Geçtiğimiz yıllarda online ödeme, Pati Taksi, Sürücü Akademisi ve sürücüler için Sadakat Programı, BiTaksiPOS, Kabinli Taksi, BiTaksi uygulamasından GetirAraç kiralama gibi ilkleri hayata geçirdik. Bunlara ek olarak, geçtiğimiz sene sürücü ve yolcuların çevrimiçi anlık mesajlaşması, makine öğrenimi kullanarak akıllı eşleşme çözümleri ve Büyük Taksi de dahil bir dizi yeniliği de devreye aldık. Türkiye’nin ilk dijital taksi çağırma uygulaması olarak, 10’uncu yılımızda 100 milyon yolculuğa ulaşmak bizim için büyük bir gurur kaynağı. Kullanıcılarımıza ve taksi sürücülerine bizimle oldukları için teşekkür ederiz. BiTaksi olarak, Türkiye'de ulaşım deneyimini daha da ileri taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. 

BİTAKSİ KULLANAN SÜRÜCÜLERİNİN KARNESİ: 5 ÜZERİNDEN 4,88 

BiTaksi, 11 milyondan fazla indirilerek dijital ulaşımın vazgeçilmez adreslerinden biri haline geldi. BiTaksi kullanıcıları, uygulamada yer alan yolculuk puanlama özelliği ile sürücüleri 1 ila 5 arasında puanlandırabiliyor. 

Kullanıcılar, BiTaksi sürücülerine 10 yılda 5 üzerinden 4,88 ortalama puan vererek uygulamaya olan memnuniyetini gösterdi. Kullanıcıların yaptığı 4 milyon yorum ve 37 milyon puanlama, BiTaksi’nin müşteri memnuniyetine odaklanan şeffaflık politikasının bir yansıması olarak öne çıktı ve sektör standartlarının yükselmesinde etkili oldu. 

KARTLI ÖDEME 2023’TE YÜZDE 44 ARTTI 

Türkiye’nin ilk dijital taksi çağırma uygulaması olan BiTaksi, kullanıcılarına güvenilir, kullanımı kolay ve pratik bir ulaşım çözümü sağlıyor. Bugün artık sektör standardı haline gelen online ve temassız ödeme gibi ilkleri devreye alarak fark yaratan BiTaksi’de online ödeme geçen yıla göre yüzde 44 arttı. Buna ek olarak, duraktan veya sokaktan başlayan yolculuklar için de kartlı ödeme çözümü sunan BiTaksi, BiTaksiPOS özelliği ile sürücülerin BiTaksi uygulamasını POS cihazına dönüştürüyor ve bu yolla her gün binlerce işlem gerçekleşiyor. 

BİR KULLANICI, 1 YILDA BİN 92 KEZ YOLCULUK YAPARAK YILIN REKORUNU KIRDI 

Hizmet verdiği şehirler arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Antalya, Muğla, Adana, Mersin, Samsun, Kayseri, Şanlıurfa, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Balıkesir, Yalova ve Uşak yer alan BiTaksi, son olarak Sakarya, Konya, Gaziantep, Bolu ve Düzce’yi de dahil ederek kapsama alanındaki şehir sayısını 24’e çıkarttı. 

Yolculuklarda en çok gidilen ilçeler, İstanbul'da Anadolu yakasında Kadıköy ve Ataşehir; Avrupa yakasında ise Şişli ve Beşiktaş oldu. En uzun yolculuk 335 km’lik mesafeyle Kurtköy ile Kırklareli arasında gerçekleşirken diğer uzun yolculuklar Düzce ve Keşan’a yapıldı. Bir kullanıcı bin 92 kez yolculuk yaparak yılın rekorunu kırarken yıl boyunca verilen en yüksek bahşiş 200 TL oldu. 

İSTANBUL’DA BİNDEN FAZLA ‘BÜYÜK TAKSİ’ HİZMET VERMEYE BAŞLADI 

BiTaksi’nin 10 yıl önce sadece sarı taksilerle başlayan yolculuğuna ‘Turkuaz Taksi’ ve ‘Lüks Taksi’ ile yeni seçenekler eklenmişti. Bu sene kalabalık aile ve arkadaş grupları için 8 kişilik ‘Büyük Taksi’ de seçenekler arasına katıldı. Sarı taksilere göre sadece yüzde 30 fiyat farkına sahip ‘Büyük Taksi’ sayısının bini aşarak Sarı Taksi’den sonra sayı bakımından ikinci sıraya ulaşması, İstanbulluların yüksek yolcu kapasiteli araçlara ulaşımını kolaylaştırdı.

ADVERTORİAL YAYIN