İslam Memiş’ten Altın İçin Bomba Müjde Geldi!

İslam Memiş’ten Altın İçin Bomba Müjde Geldi!
Türkiye’de yapılan son dakika açıklamalarının ardından İslam Memiş altın ile ilgili müjdeli açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklama ile altın ithalatının kalkması noktasında ilk sinyalleri verdi. Uzun zamandan beri altın ithal edilmesi noktasında yasaklamanın olduğu Türkiye’de Bakan Şimşek’in açıklamaları altın piyasalarını hareketlendirdi. Bakan Şimşek, “Altın ithalatında bir normalleşmeye doğru gideceğiz" diyerek altın ithalatında beklentilere yönelik hamle yapılacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından ilk değerlendirme ise Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi. Türkiye’de altın yatırımcıları için oldukça kritik bir durum olan altın ithalatında, piyasaların olumlu yönde etkileneceğini söyleyen uzman isim, altın ithalatının yapacağı etkileri anlattı.

“Türkiye, Dünya Piyasalarına Göre Altını Pahalıya Alıyor”

Türkiye’de ithalatın dengelenmesi adına altın talebinin yüksek olduğunu söyleyen Memiş, yasak nedeniyle Türkiye’de 1.5 yıldan beri altınların piyasaya göre daha pahalı alındığını söyledi. “Dünyaya kıyasla altını pahalı alıyorduk ve almaya da devam ediyoruz." diyerek altın fiyatlarındaki durumu değerlendiren İslam Memiş, "Bu ihracatı olumsuz yönde etkiliyor. Sektör temsilcileri fuarlarda altın talebinde bulunmuyordu. Yasaklar devam ettiği için Türkiye'de altın kaçakçılığı tarafında ciddi bir süreç başladı ve ciddi bir kaos havası oluşmaya devam etti." dedi.

islam-memisten-altin-aciklamasi.jpg

İşçilik arkı ile birlikte altın piyasasında ciddi bir kargaşa yaşandığını söyleyen İslam Memiş, yasağın kalkmasıyla birlikte serbest piyasalar ve resmi kur arasındaki farklılığın ortadan kalkacağını belirtti.

Altın İthalat Yasağı Kalkarsa Ne Olur?

Açıklamalar sonrasında akıllarda yer alan “Altın İthalat Yasağı Kalkarsa Ne Olur?” sorusuna da yanıt veren İslam Memiş, "Mesela yarın sabah altın ithalatı yasağının kalktığını varsayalım. Bir tane kur olacak. İşçilik farkı kalkacağından da dolayı daha ucuz bir altına ulaşabileceğiz. Gram altında 3 bin lira seviyesini bekliyoruz. Yükseliş yönlü beklentide herhangi bir değişiklik yok. Bizim için tek avantajlı nokta, işçilik farkı verilmemesi..." diyerek soru işaretlerini giderdi ve altın yatırımcısı için de müjdeyi duyurmuş oldu.