Diyanet’ten Araç Savunması: Şehir İçi TOGG, Şehir Dışı Audi

Diyanet’ten Araç Savunması: Şehir İçi TOGG, Şehir Dışı Audi
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın makam aracını değiştirmesi sonrasında yoğun tepki gelmişti. Diyanet ise araç açıklaması yaparak durumu aktardı.

Türkiye’de kamuda tasarruf tedbirleri uygulanırken Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın makam aracını değiştirmesi büyük gündem olmuştu. Sosyal medyada ve muhalif cephede yoğun eleştiri alan ve tasarruf tedbirlerinin eleştirilmesine yol açan bu duruma yönelik yeni gelişme yaşandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda yeni araç kiralama işlemlerinin yapıldığı ve aynı zamanda TOGG’un da kullanıldığı ifade edildi.

“2010 Model Araç Ömrünü Tamamladı”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasında 2016 yılında tahsis edilen aracın, 2010 model olduğu ve artık ömrünü tamamladığı ifade edildi. Sürekli arıza yaptığı için yeni araç kiralamasının yapıldığı belirtilen açıklamalarda gündemdeki TOGG iddialarına da yanıt verildi.

diyanet-arac-savunmasi.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasında "O günden bu yana kurumumuzda kullanılan araç, ekonomik ömrünü tamamlaması ve sıklıkla arızalanması sebebiyle ihtiyaca cevap verememeye başlamıştır. 2023 senesinden itibaren Başkanlığımız envanterine giren TOGG marka araç, makam hizmetlerinde kullanılmaktadır. Haberlere konu edilen araç ise Başkanlığın yoğun şehir dışı programlarından ötürü ihtiyaca binaen kiralanmaktadır." denildi.

İlgili Haberler