Maskeler çıkacak mı? Bilim kurulu bugün toplanıyor! Bilim kurulu toplantısı saat kaçta?

Maskeler çıkacak mı? Bilim kurulu bugün toplanıyor! Bilim kurulu toplantısı saat kaçta?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklama da bulundu. Koca paylaşımda Bilim Kurulu'nun yeniden toplanarak kısıtlamaları yeniden ele alacağını açıklarken, maske zorunluluğunun kaldırılıp kaldırılmayacağı merak konusu oldu...

Koronavirüs Bilim Kurulu'nun bugün saat 16'da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanması bekleniyor. sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda toplantının ardından saat 18'de herkesin beklediği haberi duyuracağını açıklarken bu haberin maske zorunluluğunun kaldırılması olduğu değerlendirildi. Koca mesajında, "Koronavirüs Bilim Kurulu yarın, salgınla mücadelede gelinen nokta ve kısıtlamaların tekrar değerlendirilmesi gündemiyle toplanıyor. YARIN SAAT 18.00’DA bir açıklama ile huzurlarınızda olacağım. Bu açıklamanın, bir süredir beklenen açıklama olacağına inanıyorum. Buluşmak üzere" ifadelerine yer verdi.

Salgının bugün geldiği mevcut durumun ele alınarak yeniden değerlendirilmesinin ardından koronavirüsle mücadelede yeni yol haritası belirlenmesi beklenen karalar arasında bulunuyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, salgının son halini görüşecek ve kısıtlamaların hangi düzeyde gerektiğini belirleyecek.

KISITLAMALAR YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından bilim kurulunun bugün, salgınla mücadelede gelinen nokta ve kısıtlamaların tekrar değerlendirilmesi gündemiyle toplanacağını duyurdu.

AÇIK HAVADA MASKE ZORUNLULUĞUNUN KALDIRILMASI GÜNDEMDE

Toplantıda vaka sayılarındaki düşüş ve illerdeki son duruma göre, tebdirlerin yeniden değerlendirileceği düşünülüyor. Koca, 2 hafta önceki kabine toplantısının ardından maske kısıtlamasında yeni bir karar alınabileceğine dair yeşil ışık yakmıştı. 23 Şubat'ta yapılacak olan toplantı iptal edilerek yeni tarih 2 Mart olarak belirlenmişti.

"BİR SÜREDİR BEKLENEN AÇIKLAMA OLACAK"

Bu kapsamda, açık havada maske zorunluluğun kaldırılıp kaldırılmayacağı tüm vatandaşların aklına gelen ilk soru oldu. Toplantı sonrası saat 18'de bir açıklama yapacağını söyleyen Koca, "Bu açıklamanın, bir süredir beklenen açıklama olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Maske zorunluluğunun kaldırılmasıyla ne yapacağına karar vermekte zorlanan vatandaşların bir kısmı ne olursa olsun maske takmaya devam edeceğini belirtirken, bir kısım vatandaş ise aşılanmanın yeterli olduğunu söyleyerek maskeleri hiç düşünmeden çıkartacağını vurguluyor.

Toplantı sonrasında çıkacak sonuç heyecan ve merakla bekleniyor.